Wady i zalety Polski w Unii Europejkskiej

Temat przeniesiony do archwium.
Witam serdecznie!
Czy może ma ktoś przygotowane po wiadomym języku(angielskim) wady i zalety przystąpienia Polski do Unii Europejskiej?
Będe bardzo wdzięczna za wszelką pomoc
Pozdrawiam
Advantages:
- new source of subsidies for economil growth;
- opportunities to work , travel and study abroad more easier (unemployment goes down);
- Poland fortifies its position and influence on international arena;
- Quality of service and production goes up becouse of stronger market competition;
- Opportunities to promote polish food and other products on international markets;
- People can feel as a part of european community;
- Growth of free market economy.

Eeee disadvantages dopisz sobie bo zapasy w TV się zaczynają:D lece,

pozdro
economic
małe wtręty:)))

- new source of subsidies (albo też "grants") for economil growth;

- Quality of service (lepiej-services) and production goes up becouse (because:)))) of stronger market competition (albo competitiveness);

- Opportunities to promote polish (Polish:)) food and other products on international markets;

- People can feel as a part of european (European:)) community;

pozdro:))
Nie umiem na klawiaturze pisać:D dlatego dużo literówek zawsze.

Ale mimo to nalegam żeby użyć subsides (jako że grant to bardziej stypendium, a subsides bezpośrednio do ekonomii się odnosi)

pzdr.
subsidies:D
bynajmniej nie chcę mędrkować ale mnie w Angli uczyli że grant to w funduszach strukturalnych UE premia, często,bezzwrotna np. under Measures "young farmers instalment", "support for semi- subsistance farm" etc.
natomiast subsidy to najczęściej środki, które są refundacją poniesionych kosztów kwalifikowalnych inwestycji w projekcie, stanowią często zwrot poniesionych nakładów ( często połowy w polskich realiach funduszu Orientacji i Gwarancji Rolnej")

pzdr:))
To zwracam honor jak tak :D
Zwracam honor jak tak:D
nie ma sprawy - ja tam nie uzurpuję sobie prawa do nieomylności :)))- po prostu rozmawiałem o tym kiedyś z pewnym doradcą unijnym.(angolem:))
Dzięki serdeczne.
Zapomniałam o temacie , a napisałam wszyściutenko sama i pięknie wyszło:)
Pozdrawiam
bvcxbcx
Temat przeniesiony do archwium.