Witam. Proszę o sprawdzenie czy tekst został napisany poprawnie i w razie błędów o poprawę.
Wydarzenie miało miejsce wczoraj rano podczas gdy wracałem ze sklepu.Sytuacja ta wstrząsneła wszystkich przechodniów, ponieważ nie na codzień widzimy zapadający pod ziemie samochód.
Odbyło to o godzinie 13 w cetrum Wołomina.Stojąc na chodniku z zakupami zauważyłem przejeżdżający na czerwonym świetle samochód.Mimo, że nie jechał bardzo szybko, nie zauważając robót drogowych wpadł w wykutą dziurę w asfalcie.
Od razu po tym incydencie ktoś zadzwonił po pomoc a reszta ludzi wymyslała różne twierdzenia dotyczące wypadku.Za chwilę było widać już pogotowe i straż pożarna jak wyciągają z samochodu mężczyznę . Następnie okazało że kierowca ma tylko kilka siniaków i spieszył się do rodzącej żony.
Na koniec wszyscy rozeszli a ja będę pamiętać aby w przyszłości jeździć z rozwagą.
The event took place yesterday morning while I came back from shop.This situations shocked all of passers-by, because not every day we can see the car falling down to land.
It underwent at hour 13 in cetrum Wołomina. standing on the pavement with the shopping things I noticed the car travelling on the stop light. even that it wasnt going very quickly, not noticing road work fell into the forged hole in asphalt.
At once after this incident somebody called for help and rest of people were invented different concerning of acident.Few seconds later could already see the moment where the fire service was getting the man out of the car. Next it showed that the driver has only a few bruises and was in a hurry to get to his wife.
For the end everyone went separate ways and I will remember in the future to go with the deliberation.
edytowany przez berN: 12 paź 2010