prosze o pomoc....... !:(

Temat przeniesiony do archwium.
Musze na jutro napisac 10 prostych zdan. Napisalabym to sama ale ja prawie nie znam jezyka angielskiego :( prosze o pomoc :(
polecenie: What makes some places attractive to tourist?
to moja polska wersja: Na to, ze niektore miejsca sa atrakcyjne dla turystow wplyw ma wiele czynnikow. Jednym z nich jest klimat. Kraje, w ktorych jest goracy klimat sa bardzo atrakcyjne dla turystow. Bardzo wazne sa tez zabytki i slynne miejsca. Turysci chetnie zwiedzaja miejsca znane im z historii. Woda i plaze rowniez maja duze znaczenie. Atrakcyjnosc miejsc zwiekszaja hotele. Miejsca w ktorych jest duzo roznych sklepow rowniez sa atrakcyjne.
Bardzo prosze jesli ktos moze to niech mi to przetlumaczy albo napisze swoja wersje. Zalezy mi na tym zeby zdania byly krotkie i proste zebym mogla sie ich nauczyc...
Z gory dziekuje.
The fact that some places are interesting for tourists might be explained by several reasons.One of them is climate. Very hot countries seem to be much more attractive for tourists. The other factors are historical buildings and famous places. people like visting places they know from their history lessons.Clean water and beaches may attract many students, too. Some places are good for tourists as there many hotels and shops which they really love.

Jest dosyć prosto
Powodzenia
dziekuje Ci bardzo! uratowalees/as mnie :)
Mały dodatek - w ostatnim zdaniu chyba powinno być "as there ARE many hotels..."
Thx Basia :))

« 

Programy do nauki języków

»

Pomoc językowa