korekta poprawności

Temat przeniesiony do archwium.
Witam .
Bardzo proszę o korektę błędów w poniższych zdaniach .

a)"Pytanie odnoszące się do do profilu działalności Pana firmy"
a)"Question related to the profile of activity of your company"
b)"Jeśli Pan pozwoli , chciałbym zapytać czy Pana firma była by zainteresowana (nabyciem,zakupem ,wejściem a stan posiadania) mojego ...samochodu , łodzi. ( rzeczownik). Jeśli tak ,proszę o przesłanie -e-maila o treści "tak" , wtedy wyślę Panu
moja ofertę .

b) If You permit , I would like to ask if your company will be interested in possession( purchasing )
of my .....car , boat .....rzeczownik). If yes , send me please an e-mail about the content "yes" , then I send you my all offer .

Dziękuję i pozdrawiam serdecznie .

Andrzej.
Widzę ,że brak chętnych na poprawienie
a)"Pytanie odnoszące się do do profilu działalności Pana firmy"
a)"Question related to the profile of activity of your company" ok
b)"Jeśli Pan pozwoli , chciałbym zapytać czy Pana firma była by zainteresowana (nabyciem,zakupem ,wejściem a stan posiadania) mojego ...samochodu , łodzi. ( rzeczownik). Jeśli tak ,proszę o przesłanie -e-maila o treści "tak" , wtedy wyślę Panu
moja ofertę .
b) If 'You' (mala litera) 'permit' WOULD ALLOW , I would like to ask if your company 'will' WOULD be interested in (przedimek) possession( purchasing ) of my .....car , boat .....rzeczownik). If yes , PLEASE send me 'please' (niepotr) an e-mail 'about the content' WITH THE WORDING "yes" , AND 'then' (Niepotr) I WILL send you 'my all' (zla kol slow) offer .

Witam.
Dziękuję bardzo Terri za korektę.
Pozdrawiam.