prosze was bardzo o pomoc

Temat przeniesiony do archwium.
mam taka sprawe bardzo prosze o to zeby ktos poswiecil temu chwilke czasu i jak mogl to przetlumaczyl to na jezyk angielski bardzo prosze

TEZA: Dzieciństwo to najszczęśliwszy okres w życiu człowieka.

Wielu ludzi uważa, że dzieciństwo to najszczęśliwszy okres w życiu człowieka. Ta teza ma swoje za, ale również swoje przeciw.

Zacznę może od zalet wieku dziecięcego. Najważniejszym atutem dzieciństwa jest m.in. to, iż w tym czasie nie mamy żadnych obowiązków i nie jesteśmy za nic odpowiedzialni. Dzieciństwo to czas kiedy liczy się tylko dobra zabawa. W wieku od 3 do 6 lat nie mamy żadnych zmartwień oraz problemów. Wszystko co może sprawić nam trudność robią za nas rodzice. Rodzice starają się nam pomóc w każdej trudnej sytuacji. Jednak dzieciństwo nie jest wiekiem w którym są same zalety, dzieciństwo ma również bardzo wiele wad.

Podstawowymi wadami dzieciństwa jest m.in. to, że nie możemy podejmować za siebie żadnych decyzji, o wszystkim decydują nasi rodzice. Właściwie nie potrafimy nic zrobić sami tylko we wszystkim pomagają nam dorośli. W dzieciństwie nie potrafimy pisać, czytać \, a nawet załatwiać swoich potrzeb fizjologicznych.

Po przeanalizowaniu za i przeciw na temat dzieciństwa, sądzę, iż jest to najlepszy okres w życiu. Jesteśmy wtedy całkowicie nieświadomi tego co nas czeka w przyszłości i tego jakie trudne jest życie.
Ile placisz i jak? Przelewem?
A coz to sie dzieje z tym FORUM. Pytajacy przyrzekaja roznorakie nagrody, odpowiadajacy domagaja sie zaplaty, na wloskim cala zgraja napadla na Lukara ( prawie go stlamsili - zagrozil, ze usunie te strone ). A tu taki piekny, prawie zimowy wieczor ( u mnie ogien w piecu, zapach dymu z drzewa, kot mruczy ). Chyba zostawie ten komputer i wezme jakas ksiazke. Mniej stresu.
a po co sie stresować. Eva74 jak najbardziej trafnie zareagowała na pierwszy post w tym wątku. Pomóc komuś w konkretnej sprawie, problemie językowym, a tłumaczyć za kogoś cały tekst, to dwie różne sprawy ...
jestem jak najbardziej za!! to znaczy - zgadzam się, że nie jest to stronka poświęcona tłumaczeniom ( niemałych) tekstów - jesli chodzi o pomoc w wytłumaczeniu, dodaniu jakiegoś słowka, sprawdzeniu poprawności - pomoc - zaznaczam, a nie wyręczenie - to ja jak najbardziej - z chęcia i uśmiechem i świadomością, że ktoś sie czegoś dziekimnie może naumieć, ale gdy ktoś chce, aby zrobiono mu tłumaczenie - to to jest zwykłe ...
Ja chyba musze ( za nakazem mr Julka ) stosowac te robaczki wyrazajace uczucia, bo inaczej wszystko co pisze odbierane jest bardzo powaznie. Ja jestem tego samego zdania co Ty. Podpisuje sie pod tym obiema rekami ( rekoma, recami - wybierz prawidlowe).
Pozdrawiam
>Ja chyba musze ( za nakazem mr Julka ) stosowac te robaczki
>wyrazajace uczucia

no chyba musisz:))
bede malo oryginalny: "a nie mowilem..." :))))

pozdrawiam :)))
skomentuje to tylko jednym stwierdzeniem ze kazdy by chcial zeby mu pomoc tylko jesli ktos poprosi o pomoc to kazdy ma go w d****. wlasciwie nie wiem o co wam chodzi co lepiej by wam sie podobalo jak bym napisala to w oddzielnych zdaniach tylko z numerkami, to pewnie by bylo wszystko oka. wiecie co jestescie wszyscy daremni, skoro pytacie sie tylko i wylacznie o hajs, a zeby komus pomoc za friko to nara. trzymajcie sie dalej ludzi zniszczeni zwariowana forsa. heheheheh:P:P:P:P:P:P:P
to nara
no nara nara
pa pa calusow 102
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Inne

»

Pomoc językowa

Zostaw uwagę