complain & remind + that clause

Temat przeniesiony do archwium.
"He's always moaning about everything,' she said

Moja odpowiedz: She complained to him about moaning about everything
Klucz natomiast jako jedyną odpowiedz podaje: She complained that he was always moaning about everything.

'Don't forget you have a doctor's appointment at 11 a.m,' I said to him

Moja odpowiedź: I reminded him to have a doctor's appointment at 11 a.m
Klucz jako jedyną podaje: I reminded him that (...)

Czy moje odpowiedzi są nieprawidłowe? Wydaje mi się że są.czemu więc w kluczu jest tylko jedna odpowiedz? W innym przykładnie w tym samym zadaniu jest zdanie z should i są dwie odpowiedzi podane jako możliwe.

książka to CPE use of english Evans

Bardzo proszę o pomoc
Klucz podaje poprawnie.
Cytat:
W innym przykładnie w tym samym zadaniu jest zdanie z should i są dwie odpowiedzi podane jako możliwe..
czy moglbys wkleic ten przyklad?
"Why don't we postpone the meeting?" the boss said.

KLUCZ :The boss suggested postponing the meeting / that we should postpone the meeting.

Może mógłbyś mi odpowiedzieć skąd więc mam wiedzieć, czy po czasowniku wprowadzającym dać that-clause czy to-infinitive w takich przykładach jak np. ten z 'complain' skoro tylko complain thatw w/w zdaniu jest poprawne ?
edytowany przez emememe: 11 mar 2013
Może mógłbyś mi odpowiedzieć skąd więc mam wiedzieć, czy po czasowniku wprowadzającym dać that-clause czy to-infinitive w takich przykładach jak np. ten z 'complain' skoro tylko complain thatw w/w zdaniu jest poprawne ?

to jest do nauczenia. W przypadku verb complementation praktycznie nie ma skrótów logicznych
@eme
bo twoje odpowiedzie sa zle, zobacz:

"He's always moaning about everything,' she said"- zdanie wyjsciowe,tak
twoje - She complained to him about moaning about everything
1. Ze zdania wyjściowego nie wynika ze ona’ complained to him’ tylko ‘she just complained.., jego tam nie ma nawet bo mowi o nim w trzeciej osobie. Gdyby było” you’re always moaning …. , to bys napisala wtedy ‘ She complained to him about his moaning..
2. nawet zostawiając w twojej odpowiedzi 'She complained to him about moaning…..' nadal nie jest jasne 'whose moaning it was about'.

druge zdanie, porównaj np:

Don’t forget TO SEE a doctor – I reminded him TO SEE a doctor
Don't forget ( that) YOU HAVE a doctor's appointment ..- I reminded him (that) HE HAD a doctor's appointment.
twoja odpowiedz w tym zdaniu znaczyla ‘ przypomnialem mu żeby się umowil na wizyte u lekarza na 11,00 a powinno znaczyc ze już jest umówiony.