dyskusja eh ... co wy o tym myslicie??

Temat przeniesiony do archwium.
mam mały porblem z ułozeniem odpowiednich argumentow do swojej jutrzejszej wypowiedzi a pytania sa takie : czy kara smierci jest najlepsza dragda do wlaki z przestepczoscia i cyz wogole ona powinna byc?? i 2 pytanie to cyz ludzie powiini trzymac bron u siebie w domu??

jak macie na ten temat zdanie i swoje argumenty jelsi mozecie piscie po angielsku z gory dziekuej za pomoc :) :*
nie ma piszcie po angielsku, spryciulo, nie masz wiadomośći na ten temat to nic niepowiesz i tyle, żęby dobrze mówić po angielsku należy wpierw miećopinie na każdy temat a dopiero potem przekładac to na angielski i tyle.......
Nie to żebym był chamski ale ludzie proszą o pomoc a sami nic z siebie nie dają...
nie ma tak łato...
- Kara śmierci powinna być lub nie/to zależy od CIebie
- for: (pros)
feedback with religion
-contempt of inhumanity
-everyone has right to live, exist
-no one can tell you to condemn other person or no
-if you believe in equality of opportunity you choose...
-forgivness always has its ups and downs
-to be honest with you/not relate to the others
-nobody is ideal/perfect - commiting crime, even lethal, doesn't mean to doom for death penalty
and so on

against (cons):
- equal punishement for offence, commit, murder generally zbrodnie
- think of people from different Culture/Islam/Taoizm
- advocate of death penalty as a way to protect people against the terrorism
- figure out animportance to struggle with the men /women/riorters who nothing particulary in crime but oversee religion over others
- if not stop crime, mainly murders, mugglers, use-dragers, the worlwide problem never ends a
and so on

Temat rzeka można wymyśłac i wymyśłać:
Pozdrawiam...
ależ prosze...wystarczyłoby zwykłe dziękuje...ale widać społeczeństwo potrafi tylko wymagać..no cóż świat schodzi na psy!!
"no cóż świat schodzi na psy!!"

oj oj nie przesadzaj, spójrz do góry - było "dziękuję z góry..."

pozdrawiam
~merix~ jest bardzo niecierpliwy. Spójrz na terminy postów. Ola mogła jego odpowiedzi, dlatego oprócz z góry nie podziękowała z dołu ;)
>~merix~ jest bardzo niecierpliwy. Spójrz na terminy postów. Ola mogła
>jego odpowiedzi, dlatego oprócz z góry nie podziękowała z dołu ;)

masz rację, rzeczywiście merix odpowiedział oli lotem błyskawicy:-). ech te kobiety, kobiety... ale słuchaj bejotka kto wie, być może następnym razem jak merix odpowie oli ok, to ona w dowód podziękowania zaprosi go nawet na kawę, kto wie, no nie:-)?
Skoro on wymaga takiej szybkosci, to Ola powinna zaprosić go na kawę wyznaczjąc datę spotkania na rok 2005 ;)
by się umówić na spotkanie w roku ubiegłym, trzeba niezwykłej szybkości, świetlnej szybkości rzec można, tak, merix musiałby polecieć do Stanów na Florydę, załapać się na wehikuł czasu, i wystartować z przylądka Canaveral, trzeba niezłego fartu, żeby wpaść w międzygwiezdne zapętlenie czasu i jeszcze do tego wylecieć dziurą czasową prosto w rok 2005, na kawowe spotkanie w nieznanym mieście z olą ok...
myślę że ciężko będzie...:-)
widze że bejotka z gigantusem prowadzą rozprwe filozoficzno-fizyczną..jak by tro było gdyby....ale nie stety nie wzięli pod uwagę faktu, iż wyobraźnia łamie bariery stanu fizycznego, a co do twórczości dywagowania to się nie wypowiadam

Takich pierdół to dawno nie słyszałem..gigantus...
You are a geeky man, too many gizmos..that's incontroverible, owing to your level of knowledge...on no account you'll be the one to have in-mean-time , galaxy....

Dobra i tak nie zrozumiesz...pozdrawiam

Bejotka...niezła cnotka..heheh
ej facet nie znasz się na żartach wyluzuj przecież nikt Cię nie chcial urazić:-)

ps. ja już wyluzowałem choć dziś dostałem mandat 200 zł i 6 pkt:-)
"that's incontroverible(...)"

wiesz ale nie darowałbym sobie meriksie gdybym nie powiedział Ci, że palnąłeś błąd w swojej wiązance:-), powinno być:

incontroverTible (zjadłeś "t")
One would spend a lifetime searching for somebody to understand this gibberish, you oh-so-wordly-a-being...
oh-so-wordly-a-being...- sobar, to o mnie?:-)
Has anybody read the merix's "dossier" (the click-on-the-nick thing)? WOOOOOOW!!
Skądże: o meriksie.

Gigantus, we're old buddies, mate, ain' we? :))
>Skądże: o meriksie.
>
>Gigantus, we're old buddies, mate, ain' we? :))

sure, we are:-)
cholercia toż to język listonosza z "allo allo", nie sorry tamten listonosz to Miodek w porównaniu z tekstem z dossier:-)
Ale on ma CAE, więc to na pewno podpucha jakaś ;;;-)) :D
take it easy man..I know that's gibberish..(cover :DD), as you said...
Gigantus you are right, there should be incontrovertible of course...but what you've said it souns as if you know rightly well what I wanted convey. PEACE
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Egzaminy

»

Pomoc językowa