Prosze o pomoc

Temat przeniesiony do archwium.
Myśle,że książki dla każdego mogą być ciekawe,ponieważ każda książka jest inna.Są różne rodzaje książek.Przygodowe,dla tych którzy lubią przyrode,historyczne,naukowe..
.Książki
dają nam inspiracje do nowych pomysłów,natchnienie,uczą nas,wzobogacają nasze słownictwo.Myśle,że podałam wystarczająco dużo argumentów do tego,żeby w głębić się w treść książek."
mam "malutką" prośbę do Ciebie...

przestań zamieszczać po kilka postów o tej samej treści. To niegrzeczne tak się narzucać ze swoimi "prośbami", które w tej chwili przypominają raczej szantaż.

Uwierz mi, że chętnie pomógłbym Ci gdybym czuł się kompetentny. Choć z drugiej strony zastanawiałbym się, czy pomagać osobie tak zaborczej...

Dlaczego nie spróbujesz napisać CZEGOKOLWIEK sama? Nawet jedno, czy dwa samodzielne zdania (nawet błędne) postawią Ciebie w innym świetle...

Musisz przestać żądać, a zacząć prosić i prośbom tym sama pomóc.
https://www.ang.pl/Prosze_o_pomoc_27999.html
Myśle,że książki dla każdego mogą być ciekawe,ponieważ każda książka jest inna.Są różne rodzaje książek.,historyczne,naukowe..
.Książki
dają nam inspiracje do nowych pomysłów,natchnienie,uczą nas,wzobogacają nasze słownictwo.Myśle,że podałam wystarczająco dużo argumentów do tego,żeby w głębić się w treść książek."

"Przygodowe,dla tych którzy lubią "???

potrzebne będzią Ci słówka:

książka - boook
ciekawy - interesting
każdy - everybody
inny - different
rodzaj - kind
książka przygodowa - adventure book
przyroda - nature
inspiracja - inspiration
pomysł - idea
wzbogacać - enrich
słownictwo - vocabulary
wystarczająco dużo - enough
argument - argument [inna wymowa choć pisownia ta sama]
wgłębiać się - to go into [something]

spróbuj napisać coś sama, ale pamiętaj, że tekstów nie należy tłumaczyć dosłownie. np. zdanie: "dają nam inspirajce do nowych pomysłów, natchnienie" lapiej byłoby zaipsać jako "książki są dla nas inspiracją..." idt.

powodzenia

« 

Szkoły językowe

Zostaw uwagę