Stare przysłowie mówi, uderz w stół a nożyce się odezwą.
Mój komentarz nie odnosił się konkretnie do Ciebie ani do dzisiejszego dnia ale jakoś nie
jestem zaskoczony, że to właśnie Ty przyjacielu postanowiłeś zareagować na mój komentarz.
Argument o tym, że działalność na forum ma charakter charytatywny jest o tyle nietrafiony,
że jeśli już ktoś ceni swój czas to tym bardziej powinno mu zależeć aby rozwiązać czyjś
problem możliwie jak najszybciej. Jeżeli ktoś decyduje się dzielić się swoją wiedzą
stopniowo, odkrywać przed kimś tajemnice cegiełka po cegiełce, zmuszając go do
kolejnych pytań by często po kilku dniach znalazł odpowiedź na swoje pytanie, to znaczy że
ma czas. A już na pewno nie powinien być zaskoczony, że jego odpowiedź nie wyczerpuje
tematu. Udzielanie komuś wskazówek może wypływać z autentycznej chęci niesienia pomocy
a może służyć jedynie podbudowywaniu własnego ego, a wtedy celem przestaje być pomoc
rozumiana przez to, że pytający cokolwiek zrozumie, lecz czerpanie satysfakcji z
manifestowania swojej wyższości nad kimś kto nie rozumie.
Nie sądzę by jakakolwiek osoba mogła tak powiedzieć o moich wskazówkach których czasem
zdarza mi się udzielać w elementarnych sprawach.
11 sierpnia krulik12 napisał
Dlaczego stopień wyższy i najwyższy przymiotników expensive i surprise wyglądają następującą:
expensive - more expensive - the most expensive
surprise - more surprise - the most surprise
A nie wygląda tak:
expensive - expensiver - the most expensivest
surprise - supriser - the most surprisest
"Pomoc" pojawiła się błyskawicznie i to właśnie od Ciebie zielonosiwy.
Oczywiście, nie polegała ona na wyjaśnieniu człowiekowi zasad stopniowania przymiotników
czy choćby na podaniu linku do stosownego materiału (opcja dla kogoś kto ceni swój czas)
lecz ograniczyła się do celnej uwagi, że surprise to nie przymiotnik.
Mam nadzieję, że moje krytyczne uwagi nie doprowadzą po raz kolejny do bojkotu
mojej osoby na forum, gdyż forma w jakiej je przedstawiłem zdecydowanie różni się od
np. szczerej, emocjonalnej wypowiedzi ze strony kolegi bartka164 który w odpowiedzi na
wskazówkę mg tak o to napisał
CYTAT KURWA DOŚĆ nie oddzywam sie do was bo nic nie wytłumaczycie KONIEC CYTATU.
Tematy tego pana spotykają się z szerokim odzewem, więc mam nadzieję że moderatorzy
będą dla mnie równie wyrozumiali.