pilne!!!!pomocy

Temat przeniesiony do archwium.
Musze wyjasnic ponizszy akapit, a sam nie bardzo kumam. Jesli chodzi o overhead to juz mniej wiecej wiem, ale ten szyk mnie przeraza i konfuduje.

For administrative simplicity only, it has been suggested that this division be effected by XX retaining all the overheads on all people with the exception of S, and that the Y will retain all the overhead on S.
Dla administracyjnej prostoty zasugerowano, że wplyw na ten wydział ma miec XX, zachowujac cale zwierzchnictwo nad wszystkimi ludzmi z wyjatkiem S oraz ze Y zachowa zwierzchnictwo nad S

tak byloby to doslownie, ale mysle, ze mozna by powiedziec \"... na czele wydzialu ma stanac XX....itd.
..to be effected by...
Fishing Conditions May be Effected by Drought - susza moze mic wplyw na warunki polowow
Obawiam się, że może chodzić zupełnie o coś innego - overheads to są koszty ogólne (administracyjne, zarządu itp.), więc może raczej chodzi o ich przypisanie do działów (koszty dotyczące wszystkich oprócz S obciążają XX a związane z S zostają przy Y) - nie wiem, jaki masz szerszy kontekst
Zgadzam sie - overhead nie ma nic wspolnego z kierownictwem - jest to koszt zwiazany z czyms/kims.