krótki tekst do sprawdzenia ! baaardzo proszę !

Temat przeniesiony do archwium.
The Museum of Wax Figures constituted by Madame Tussaud. She arrived to London after French revolution. She has castings of guillotining heads of french aristocrats. After arrival to England in 1835 she opened first exposition near Baker Street. Today in this museum are presenting natural size human figures. It is presenting various peoples. For example actors, politicians, musicians, athletes and important historical personalitis. Onliest Poles there are Lech Wałęsa and Jan Paweł II.

To miało oznaczać:
Muzeum Figur Woskowych zostało założone przez Madame Tussaud. Przybyła od na Londynu po rewolucji francuskiej. miała odlewy zgilotynowanych głów francuskich arystokratów. Po przybyciu do Anglii w 1835 roku otworzyła przy Baker Street pierwszą wystawę. Dziś w tym muzeum prezentowane są naturalnej wielkości figury. Przedstawiają one różnych sławnych ludzi. Aktorów, polityków, muzyków oraz znane historyczne postaci. Jedynymi Polakami tam przedstawionymi są Lech Wałęsa i Jan Paweł II.

Będę wdzięczna jeśli ktoś mi to poprawi bo na pewno znajdą się błędy ! Dziękuję !
Bardzo proszę o sprawdzenie i poprawkę !
The Museum of Wax Figures was established by Madame Tussaud. She arrived in London after the French Revolution. She had castings of heads of some French aristocrats who had been guillotined. After her arrival in England in 1835 she opened the first exhibition in Baker Street. Today many life-sized figures are exhibited at the museum. They show various people, for example actors, politicians, musicians, athletes as well as many other important historical celebrities. The only Poles whose figures are presented are: Lech Walesa and the late John Paul II.
After her arrival in England in 1835 - troszeczke to zdanie wyglada tak, jak ona przyjechala do England w 1835 - a czy 'after her arrival' jest potrzebne- jak juz wiemy ze przyjechala do Londynu po French Revolution.
....exhibited in the museum.
...various people- moze zamiast 'for example'- lepiej napisac 'including...'
..whose figures are presented - mozna tez - whose figures are on show are...
Bardzo Wam dziękuję za pomoc bo pisałam już wcześniej ale nikt nie chciał pomóc :( Robię projekt o tym muzeum i chciałabym dostać dobrą ocenę. Będę jeszcze liczyła na pomoc... Ale do projektu mam jeszcze kilka dni. Aha. Jak się czyta tę "II" przy "John Paul" ? Dziękuję !
You pronounce it either 'two' or 'the second'.
>You pronounce it either 'two'

chyba tylko zartobliwie do tworzenia rymow.

John Paul Two, we love you
John Paul Two, he loves you
cześć !
Teraz chciałabym abyście pomogli mi z tymi zdankami:

There are some persons who are show in The Wax Museum.
(chciałam napisać "niektóre postaci z muzeum")

(Muzeum znajduje sie w tym samym budynku co londyńskie planetarium.)
The Museum is in the same biult that London planetarium). Chciałam napisać znajduje się, mieści się ale niestety mam z tym kłopot....

Każdy odwiedzający to muzeum moze zrobić sobie zdjęcie z woskową figurą sławnej osoby.
Everyone who is visiting this museum can make a photo with wax figures of various person.

I teraz bardzo bym prosiła abyście podpowiedzieli mi jak napisać :

"Proces tworzenia każdej figury jest bardzo staranny i skrupulatny. Z wosku wykonane są tylko te części ciała, które są widoczne. Stelarz figury zrobiony jest z aluminium.

The proces of creating every figures is very careful and scrupulous. wax are make olny this parts of body who are apparent. "Stelarz" of figures are making on Alluminium.

Dziękuję !
Czy ktoś mógłby zerknąć na moje wypociny ? :)
Temat przeniesiony do archwium.