Prosze pomóżcie - jak to się ma?

Temat przeniesiony do archwium.
Pytanie, jak mam napisać: Po obejżeniu filmu....
Czy będzie to: "After watched TV..." czy raczej: "After watching TV..." bo spotkałem się z taką forma.

Mam tez pytanie, bo w czasach na tej stronie nie ma uwzględnionego czasu (a może jest, ale nie wiem gdzie suzkać) takeigo, że: Czynnośc w przeszłości była traktowana jako przyszła. Czyli np.: Gołota nie wiedział, że przegra walkę - Golota didn't know that he would loose his figh.
Szukałemt ego w "angielskie czasy", ale nie ma, a skoro nie ma to dlaczego? I jeszcze jedno, konstrukcja, iz coś mogło się wydarzyć, lecz się nie wydarzyło tez tego nie ma w "angielskich czasach" - dlaczego? Może jest gdzie indziej, ale dlaczeog miałoby byc w innym dizale jak Konstrukcje czasowe, skoro to tez jest jakiś rodzaj Angielskeigo czasu, chodzi mi o konstrukcję: Could have + IIIforma, np.: (Jedziemy za szybko autem, dojechalismy, ale mogliśmyz ginąć bo szybko jechał i mówie do niego...) You could have been coused a road accident! - gdzie to jest na tej stronie?
>Pytanie, jak mam napisać: Po obejżeniu filmu....
>Czy będzie to: "After watched TV..." czy raczej: "After watching
>TV..." bo spotkałem się z taką forma.

After watching .. albo Having watched ...

co do pozostałych , nie wiem, bo nie zaglądam do tutejszej garamtyki.
Pierwsza rzecz o której mówisz, to future in the pas', jest coś o takiej nazwie???

a kolejne to modals in the past

Golota didn't know that he would loose
>his figh.

lose , bo loose ma inne znaczenie (pewno typo z twojej strony?)

>You could have been coused a road
>accident! - gdzie to jest na tej stronie?

you could have caused ...
MógłBYŚ spowodowac wypadek - You could have BEEN couse a road accident? Nie tak?
>MógłBYŚ spowodowac wypadek - You could have BEEN couse a road
>accident? Nie tak?

na 100% nie

You could have BEEN couse = ty mógłbyś być powodować ...

you could + III f.czas., a tu tym czasownikiem jest powodowac, wiec you could have caused
>you could + III f.czas., a tu tym czasownikiem jest powodowac, wiec
>you could have caused

you could HAVE + IIIf.czas. Oczywiście
rather:
you could have coused a road accident
....CAUSED...a road
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Studia językowe

»

Au Pair