Witam.
Proszę o sprawdzenie poniższej pracy...
Jestem początkujący z angielskiego, pomagałem sobie troche translatorem oczywiście nie tłumaczłem całości tylko pojedyńcze wyrazy, których nieznałem.
z góry dzięki za pomoc
Wersja polska:
Ronadlinho urodził się 21 marca 1980 roku i wychowł w porto alegre wraz z matką, bratem i ojcem.
Od urodzenia interesował sie piłką. Już w wieku 6 lat zaczoł trenowac. Swoję pierwsze trofeum zdobył na Mistrzostwach Świata do lat 17, przy okazji został królem strzelców.
Swoją zawodową karjerę zaczoł w Porto Alegre, potem przeszedł do Paris Saint-Germain, a na końcu trafił do Barcelony, w której gra do dziś.
Zdobył wiele indywidulanych nagród oraz wiele tytułów z klubami i reprezentacją.
Zasłonoł dzięki swoim drybligą, które jako mały chłopak trenował ze swoim psem.
Wielu chłopców uznało go za swojego idola. Jego motto to "Pokonać, zawsze pokonać"
Moja wersja:
Ronaldinho was born on 21st march, 1980 in porto alegre, brazil.(zdanie o wychowaniu)...
Since birth he was interested football. When he was 6 years old he started practise. He's first cup he get on junior world cup also he get title of best scoreer.
He's professional carrer he began in porto alegre, after he pass to PSG and finnaly he pass to Barcelona where he play so far
he win many individual rewards and many titles in he's clubs and national team.
(zdanie o dryblingu) < kompletnie niewiedziałem jak zacząc
Many young guys vote him as he's idol. He's motto is "Beat, always beat!"