Sprawdzenia opowiadania!! PILNE;)

Temat przeniesiony do archwium.
Musze napisac prace na angielski, ale jestem słaba z gramatyki czy moglibyście ją sprawdzić?? Z góry dzieki:)

Marek mieszkał w Londynie tam pracowała jako sprzedawca w sklepie. Jak zwykle po pracy, wysyłał los na loterii. Skreślał zawsze te same liczby. Wierzył, że końcu wygra i kupi sobie wymarzone auto oraz wyśle swoją rodzinie na wczasy do Grecji. No i pewnego wieczoru sprawdzając liczby, które zostały wylosowane Marek nie mógł uwierzyć! Wygrał największą stawkę 2[tel]euro. Nie mógł a to uwierzyć! Od razu wybrał się do loterii gdzie wysłał los. Rano otrzymał pieniądze. Spełniły się w końcu jego marzenia, kupiła auto a całej rodzinie zapłacił za wycieczkę do ciepłych krajów oraz dużą część wygranej przekazał na chore dzieci, i biednych ludzi. Dziennie dostawał dużo listów z prośbą o pomoc, niektórzy ludzie nawet przychodzili do jego domu prosić o pieniądze. Marek miał już dość ciągłych wywiadów, telewizji i ludzi, którzy pokazywali palcem na ulicy: „To jest on”, wogóle nie wychodzili z domu. Stracił większość przyjaciół, ponieważ zazdrościli mu wygranej nawet rodzina się od niego odwróciła. Marek postanowił wyjechać z kraju, miał już dość życia w mieście gdzie każdy wie ile ma na koncie. Zamieszkał w Irlandii. Tam założył fundacje, która opiekuje się biednymi dziećmi. Poznał wielu miłych ludzi a z niektórymi się zaprzyjaźnił. Nikomu nie powiedział, że wygrał tyle pieniędzy na loterii, bo bał się, że spotka go to, co w Londynie. Teraz czuje się naprawdę szczęśliwy i spełniony. Nadal utrzymuje kontakt z rodziną i niektórymi przyjaciółmi ale wie że wygrana na loterii ma swoje wady.
Marek mieszkał w Londynie gdzie pracował jako sprzedawca w sklepie.

Dalej mi się nie chcę sprawdzać.

Zostaw uwagę