Notatka, list, zaproszenie :( jak to napisać?

Temat przeniesiony do archwium.
Witam
Mam do was wielką prośbę... Otóż z powodu choroby nie byłam w szkole ok. 3 tygodni... w tym czasie mialam zmienę nauczyciela i teraz dostałam całą stertę zadań domowych , za które po prostu nie wiem jak się zabrać. Proszę pomoc w napisaniu listu notatki i zaproszenie. Jesli ktoś jest w stanie podpowiedzieć mi jak to napisać to z góry dziękuję . Oto zadania jakie otrzymałam:
1.
Będąc w domu znajomego anglika , odebrałeś telefon do niego.
Napisz NOTATKĘ w której:
-powiadomisz go o telefonie
-napiszesz kto dzwonił
-podaszw w jakiej sprawie był telefon
-poprosisz o oddzwonienie pod wskazany numer

2.
Mieszkasz w londynie. W nastepnym tygodniu planowałeś odwiedzić swoich znajomych Anglików w ich domu na wsi, ale przyjeżdż Twoja rodzina z polsk i swoją wizytę musisz odwołać . Napisz LIST do znajomych w którym:
-powiadomisz o sytuacji w jakiej się znalazłeś
-uzasadnisz konieczność pozostanie wraz z rodziną w londynie
-przeprosisz za zmianę planów
-zaproponujesz inny termin lub miejsce spotkania
(list od 120 do 150 słów)

3.
Podczas pobytu na kursie w Angli masz zorganizowć wycieczkę do muzeum. Napisz ZAPROSZENIE w którym:
-poinformujesz jaki jest planowany cel wycieczki
-podasz kiedy się odbędzie i jak długo potrwa
-podasz warunki uczestnictwa (np. ile kosztuje bilet)
-powiadomisz gdzie i o której godzinie odbędzie się zbiórka

z góry dziękuję za udzieloną pomoc

pozdrawiam

Paulina
Hej koleżanko mam pytanko czy dostałaś już może jakąś propozycję na napisanie tego zaproszenia bo mam taki sam temat i kompletnie nie wiem jak się za niego zabrać?
1)Your friend Mick McDonald phoned this morning and wanted to know if you could visit him tomorrow. Please phone him back as soon as you can on 141 256 265 78
Cheers
XYZ
3)
Dear colleagues,
I have a pleasure to invite you all to participate in the trip to Museum of Transport in Glasgow on 25 October 2008.The main aim of this 5 hours trip is to show you the evolution of vehicles and its impact on transport. The fee is 25L and please bring your ID with you. The gathering will take place at Glasgow train station at 7 a.m.For further information please phone XYZ on 18486465486

2) Dear Kate and Tom,
I am writing to let you know that unfortunately I won’t be able to visit you next week as I promised. I am really very sorry.
My family is coming from Poland to stay with me for a few days. I have just found out about it. They have already bought a ticket before asking me first about my plans.
I have to stay with them in London, because they can’t speak English at all and I just couldn’t leave them on their own in the city they have never been in before.
I would like to apologize you one more time. I hope you understand.
Please let me know if I could visit you another time, because I really look forward to seeing you.
With love
XYZ

Nie liczyłam słów może trzeba bedzie kilka dodac.

« 

Pomoc językowa - tłumaczenia

»

Pomoc językowa - tłumaczenia