LIST!!

Temat przeniesiony do archwium.
Przeprowadziłeś sie do nowego mieszkania napisz list do kolegi z angli:
-poinformuj go co zmieniło się w twoim zyciu i jak sie z tym czujesz
-opisz krótko swoje mieszkanie (wnętrze, lokalizacja)
-wyjaśnij dlaczego cieszysz sie z przeprowadzki podaj 2 powody
-zapros kolege do siebie i wyraź nadzieje na szybkie spotkanie
niemam pojęcia jak to zrobić błagam was!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ZROBCIE TO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Rozumiem, że chcesz, aby ci sprawdzić list, który napisałaś. Bo chyba nie jesteś tak bezczelna, żeby wymagać od kogoś odrobienia za ciebie zadania domowego?
PROSZĘ!!!
Ale ja naprawde niemam pojęciea jak to zrobić jedyne co wiem to jak to anpisać po polsku!!!
Przeprowadziłeś sie do nowego mieszkania napisz list do kolegi z angli:
-poinformuj go co zmieniło się w twoim zyciu i jak sie z tym czujesz
-opisz krótko swoje mieszkanie (wnętrze, lokalizacja)
-wyjaśnij dlaczego cieszysz sie z przeprowadzki podaj 2 powody
-zapros kolege do siebie i wyraź nadzieje na szybkie spotkanie

Dear Bob,
I'm writing to tell you some very good news.Recently I have changed a flat. Now I live in a very big, beautiful and silent flat in the centre of Warsaw.
From my room I have a nice view, I see the river Wisła and huge bridge. My flat is in a high block. I also have a cat. She's so pretty. I tell 'she', because it's a young female breed Blue Russian. In my flat I have my private CD's collection and a big kitchen. There is a small table, fridge, cooker and a cupboard. In the living room I have a red sofa and two armchairs, small table, 4 chairs and a lot of pictures on the yellow walls. The curtains are checked with big butterflies. I'm very happy that I live here, because I have better neighbours and nearer to my workplace.
I invite you to my new flat...It's my new adress:
Zbigniew Traktor
Kazimierzowska Street 17 f.51
[tel]Warsaw
telephone: [tel]
e-mail: [email]
I'll write to you soon. Lots of love
Best Wishes
Zbyszek:)
>Ale ja naprawde niemam pojęciea jak to zrobić jedyne co wiem to jak to anpisać po polsku!!!

To poćwicz czytanie ze zrozumieniem skoro nie potrafisz zrozumieć podanych punktów.
Z twojej strony jest to szczyt lenistwa i oby mniej takich jak ty na tym forum.
mam problem potrzebuje na jutro napisac list na angielski do kolegi na taki temat list do kolgi o tym ze przerwałes nauke zeby pojsc do pracy gdzie pracowałes po co i dlaczego poszedłes do pracy z góry dzieki niemusi być na 5 wystarczy mi 3 może ktos wysłać mi na meila [email]

Przeczytaj sobie wpis będący nad twoją prośbą o "pomoc". Masz odpowiedź. Wprawdzie napisaną prawie pięć lat temu, ale wciąż aktualną.
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa - tłumaczenia

»

Pomoc językowa - tłumaczenia

Zostaw uwagę