kategoria: Nauka języka angielskiego / forum: Pomoc językowa
GucioFTS
15 cze 2007
As you have not been visiting here for two week
we have not had the chance to discuss the walls.
Rozwiązywałem sobie test (https://www.ang.pl/errorcorrection.php?id=2) i po sprawdzeniu okazało sie, że słowo "visiting" w zdaniu powyżej nie powinno w nim występować. Dlaczego? Help, Thx :)
When we checked them we discovered
that they ARE in a dangerous condition. I'll
let you know what we do to them.
czemu tam powyzej jest are, nie were?
i w drugim zdaniu nie powinno byc what we WILL do to them?
GucioFTS
15 cze 2007
Nie wiem. To już któryś z kolei test z tej strony, który rozwiązuję i zawsze wrzucam jakieś zapytanie na forum i zawsze są jakieś wątpliwości odnośnie poprawności odpowiedzi jaki są uznane za poprawne. Te testy chyba są niewiarygodne. Co uważasz pakk? Jak mam opierać na nich swoją wiedzę? FCUK :P
I guess it's because of that "here". The verb visit needs a person or a place. I'm not sure, though.
GucioFTS
15 cze 2007
Chociaż z drugiej strony zdanie "I'll let U know what we do to them" sugeruje, że oni coś z tymi ścianami robią więc one nadal są w złym stanie więc wtedy "...we discovered that they ARE..."
>It's because they still are in a dangerous condition. They haven't fixed the problem yet.
ale moze ktos za nich to zrobil ? jak nie ma 100% pewnosci jak ze sloncem, prawami roznych nauk etc to sie stosuje nastepstwo czasow
po to przeciez to jest
GucioFTS
15 cze 2007
No, ale w sumie kolejne zdanie sugeruje, że nikt inny za nich tego nie zrobił, bo oni to robia "I'll let you know what we do to them" .