kategoria: Nauka języka angielskiego / forum: Pomoc językowa
[konto usunięte]
02 lip 2004
Czy moze mi ktos wyjasnic co to znaczy :
Duties will include dealing with reconciliation\'s, spreadsheets, maintaining cashbook and daily reporting. serdeczne dzieki to dla mnie wazne
obowiazki beda zawieraly - czyli do twoich obowiazkow nalezec bedzie - rozkladanie poscieli, dzienne raporty, to pierwsze slowo to nie wiem co to jest? do pracy sie jedzie co?powodzenia:)
[konto usunięte]
02 lip 2004
Do obowiazkow nalezec beda: radzenie sobie z ugodami (pojednaniem), obsluga arkusza kalkulacyjnego (np. Microsoft Excel), prowadzenie \"ksiazki przychodu i rozchodu\" (nie wiem jak to nazwac po polsku) oraz codzienne raporty (sprawozadnia).
[konto usunięte]
02 lip 2004
i chyba radzenie sobie z klotniami, bo reconciliation to pojednanie sth like that
cebulka
02 lip 2004
Reconciliation to nie \"pojednanie\" tutaj. Chodzi o termin finansowy.
:)
Dżdżownica
02 lip 2004
Reconciliation - to jest uzgadnianie kont, typowe zajęcie w księgowości ;-)
[konto usunięte]
02 lip 2004
hahaha to dalam ciala z tym rozkladaniem poscieli:)))))))))
sorry!!!jestem po imprezie i skojarzylam sheet - przescieradlo....:)))))mam nadzieje ze to kogos rozbawilo:)
Dżdżownica
02 lip 2004
A cashbook to po prostu księga kasowa. Jeśli faktycznie wybierasz się do nowej pracy to też życzę powodzenia :-)
[konto usunięte]
02 lip 2004
A mam do was pytanko co myslicie o takiej pracy ??
cebulka
02 lip 2004
Troche dziwne pytanie, praca jak kazda inna...
:o)
[konto usunięte]
02 lip 2004
No ale chyba trzeba sie cos znac na takich rzeczach ??
cebulka
02 lip 2004
No pewnie, ja na ten przyklad bym sie na to nie porywala bo nigdy z ksiegami rachunkowymi nie mialam do czynienia. Zazwyczaj pracodawcy okreslaja czy wymagane jest doswiadczenie czy nie.
:o)