hmm... ciezka sprawa musze na poniedzialek przetlumaczyc pewien tekst. Zwracam sie wiec do was z prosba o pomoc w tlumaczeniu. wiec jesli ktos ma chwilke to help mi plis
oto owy tekst:
Szanowni Państwo
Pragnę przekazać w Wasze ręce folder, zawierający zbiór informacji o gminie steszew.
Mam nadzieję że zachęci on Państwa do odwiedzenia naszej gminy. Znajdziecie w niej zarówno ślady przeszłości jak i unikalne warunki przyrodnicze, malownicze tereny turystyczno - rekreacyjne, czyste wody i powietrze nieskażone obecnością wielkiego przemysłu.
Największym bogactwem tej ziemi są jednak jej mieszkańcy przedsiębiorczy, życzliwi i otwarci na gości, którzy chcą tu przyjechać i wypocząć, służą także pomocą inwestorom, chcącym realizować na terenie gminy swoje przedsięwzięcia.
Posiadamy w obrębie gminy wolne tereny i obiekty do zagospodarowania.
Stosunkowo dobrze rozwinięta sieć drogowa daje szanse szybkiego kontaktu z dużymi aglomeracjami.
Jestem przekonany, że istnieją w naszej gminie doskonałe warunki do rozwoju produkcji, usług i turystyki.
Serdecznie zapraszam Państwa do odwiedzenia gminy steszew odkrycia nie odkrytych jeszcze zakątków i wykorzystania wszystkich naszych atutów.
a to moje wstepne tlumaczenie napewno jest tam sporo bledow poniewaz nieco odwyklem od angielskiego no i godzina pozna . Wiec prosze o ewentualne poprawki i sugestie.
Dear ???? (jak napisac szanowni panstwo?)
I wish to hand down in Your hands folder, witch contains collection of informations about commune steszew.
I hope that it will encourage You to visit our commune. You will find in it as well the traces of past and the unique natural conditions, picturesque terrains ??????? - recreational(turystyczno – rekreacyjne), pure water and the air untainted by presence of large industry .
the largest wealth of this land are their enterprising inhabitants, friendly and open to guests who want to arrive here and have some rest. they also serve assistance to investors, willing to realize their projects in our region.
We possess free grounds within ambit of our commune and objects for developing.
relatively well developed highway network gives chances of fast contacts with big agglomerations
I am convicted, that there are perfect conditions in our commune for development of production, services and tourism
I warmly invite You to visit commune steszew to discover undiscovered corners and enjoy all of our trumps? (nie wiem jak napisac atuty).