kategoria: Nauka języka angielskiego / forum: Pomoc językowa
Michaś20
23 mar 2009
Prosze pomóżcie mi napisać pocztówke po angielsku:(( A leci tak: twój znajomy ze szwajcariiapytał cię o twoje hobby. Napisz do niego pocztówke. Podaj informacje:
*jakie masz hobby
*ile czasu na nie poświęcasz
*gdzie się nim zajmujesz
*jakie wydatki są z nim związane.
Pomocy!!!!!!!
Zadanie banalne, no chłopie, spróbuj cokolwiek sam wymyśleć. Nie musisz operować bardzo trudnym słownictwem. :) Wierzę, że dasz radę, a wtedy ktoś na pewno to doceni i sprawdzi. Pozdrawiam :)
Przemo84
23 mar 2009
Napisz, a my z chęcią skorygujemy Twoje ewentualne błędy.
Na tym forum obowiązuje zasada, że NIE ODRABIAMY ZA NIKOGO ZADAŃ DOMOWYCH !!!
Czasem ktoś zrobi za takiego lenia (sic!), ale są to sporadyczne przypadki, więc raczej nie licz na to, że ktoś za Ciebie napisze pocztówkę.
Pozdrawiam,
Przemo
katarina92
23 mar 2009
Dasz rade to nie jest takie trudne jak myślisz ;)
Michaś20
23 mar 2009
to pomóż mi to napisać
Michaś20
23 mar 2009
kaśka pomóż mi :(((
Przemo84
23 mar 2009
"...Żadne krzyki nas nie przekonają, że białe jest białe, a czarne jest czarne... " - cytując "klasyka".
Więc napisz sam, a my to sprawdzimy.
Australian
23 mar 2009
A czy ty naprawdę myślisz, że wszyscy się tak bardzo nudzą? Sorry, ale widać, że jesteś straszną marudą. Próbuj sam, ktoś poprawi! Widzisz różnicę między pomocą w napisaniu, a napisaniem za kogoś :D
Michaś20
23 mar 2009
Może mi ktoś to sprawdzić?
My hobby is play football. Im spent twice a week. Im take on playing field in Poznań "Kolejorz". Im to spend 100 zł.
Może być czy nie bardzo?
katarina92
23 mar 2009
Zgadzam sie z Przemo84 napisz cos, a my to sprawdzimy :)
Australian
23 mar 2009
A jak się pisze 'spent' w czasie teraźniejszym? Popraw - źle użyte! Dlaczego piszesz 'I'm', jeśli nie jest to Present Continuous? - Wypieprz to :)