suga suga

Temat przeniesiony do archwium.
cześć, czy ktoś wie o czym jest tak piosenka "suga suga" baby bash i ktoś tam jeszcze to śpiewa.

co to znaczy "to get so fly"?
niby się zna ten angielski ale nie wiem o czym ona jest,
ma ktoś jakieś pomysły???
Po pierwsze zawsze kontekst :)
ALe spoko znalazłem tsakst. Ten koleś spiewa coś w rodzaju, że dziwewczyna go 'podniosła' no nie moge akurat znaleźć jakiegoś dobrego polskiego słowa, sorki.
A samo 'Sugar sugar how you get so fly" znaczy [chyba] kochanie kochanie jak ty to sprawiłaś że latam (oczywiście z twojego powodu), czyli dziewczyna mu się bardzo podoba i on z jej powodu unosi się
pozdro
O ile wiem, "fly" = "cool"
a mi się to spojarzyło, że on ma odlot po jakiejś koce, czy co tam wąchają
Jak sobie poczytałem tekst, to mi się wydaje, że to jest gra słów "fly" jako czasownik i przymiotnik w połączeniu z "get high" itp.
Poza tym "fly" i "high" ładnie się rymują.
"Fly" w slangu amerykańskim oznacza też "świetny", "odlotowy". "To get so fly" może oznaczać "być tak świetnym". W piosence the Offspring też występowało to słowo - "pretty fly for a white guy", czyli "całkiem niezły jak na białego faceta".
Właśnie. Nauczyłem się tego znaczenia "fly" z tej piosenki.
no dobra to w takim razie co to jest to 'suga'? cukiereczku?
fly tez moze znaczyc - good-looking, handsome, beautiful
suga jak baby, ktorego jest mnostwo w piosenkach
how you get so fly, najbardziej mi sie kojarzy, moze to retoryczne pytanie do kobiety ;-),
skąd ty taka piękna?
a przy okazji, to zdanie to skrót od - How did you get so fly? czyli How did you become so good-looking/beautiful?
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Programy do nauki języków