Który czas jest odpowiedni

Temat przeniesiony do archwium.
Witam
Zastanawiam się nad konkretną sytuacją i nad użyciem czasów:
Osoba A pyta osobę B co robiła między 02.2[tel].2007 roku. Zastanawiam się w jakim czasie powinno być pytanie i w jakim odpowiedź. Albo Past Continuous, albo Past Perfect Continuous... tak myślę, np.:

A "What had you been doing between 02.2007 and 06.2007"
na co os. B odpowie
B "I had been looking for a job at that time"

lub

A "What were you doing between... "
B "I was looking for a job at that time"

Który czas powinien zostac zastosoowany. Proszę uzasadnić odpowiedź. Dzięki.
Past Continuous.
Dlaczego? Dlaczegogo? Bo opisując wydarzenia ciągłe w konkretnym czasie w przeszłości ten czas jest odpowiedni, czyli wersja numer dwa.
Wg mnie wybór jest dobry ale wyjaśnienie już nie bo w pewnych przypadkach można by użyć czasów Past Perfect Continuous lub Present Perfect Continous.
Np. "What had you been doing between 02.2007 and 06.2007, until you came to Canada?"
@devonman
w opisuwanym przypadku nie ma before... czyli za niem, czy tam until. Jeśli chcemy powiedzieć, że jakaś czynność trwała przez jakiś czas przed inną, uzywając 'before' np. to Past Perf. Con. jest należyty. Tutaj nie byłem pewien.

Dzięki za opowiedzi
Ale rozważ sytuację co by było gdyby przed zdaniem A pojawiło się odniesienie do przeszłości po okresie ze zdań A,B
Np. I got that job only in June 2007. Wydaje mi się, że wówczas użycie Past Perf. Cont. też ma sens.

« 

Nauka języka

»

Inne strony do nauki języków