praca w hiszpanii

Temat przeniesiony do archwium.
czesc wszystkim, czy ktos był w pracy w hiszpanii, chciałabym wyjechaci nie mam zadnych w iadomosci na temat czy łatwo znalezc prace, czy zycie jest drogie co z noclegami, czy trzeba znac perfekt hiszpanski czy wystarcza podstawy, no i jak płaca/prosze o dpowiedz jesli ktos był , bede bardzio wdzieczna, czekam i pozdrawiam
a nie lepiej zadac to pytanie na forum hiszpanskim? tam chyba wiecej osob zaglada, ktore byly, sa lub beda w Hiszpanii. Napewno wiecej sie tam dowiesz niz na tu forum angielskim:)
Pozdrawiam
hej, bez znajomości hiszpańskiego nie masz co jechać, ja się uczę od 3 lat, i nie udało mi sie załtwić pracy, bo chciałam jechac jako au-pair,. jeśli chcesz jechać w ciemno to polecam miejscowości nad morzem,, tam łatwiej znależć pracę. np. Lloret de mar. =General;nie z pracą jest cholernie trudno!!!!W Hiszpanii bezrobocie wynosi 15% !!! ale życzę szczęścia. Ja mam dopiero 18 lat. Studentom, jest łatwiej, nawet choćby dlatego że mają dłuższe wakacje.,ppaa
mam w Hiszpanii kolazanke,ktora wyjechala w ramach Socratesa. Poszukiwanie pracy porzucila juz na samym poczatku,bo nie zna dobrze jezyka.
Moja kuzynka wyjechała do Hiszpani dwa tygodnie temu na au pair. Więc jak potrzbujesz namiaru firmy to napisz, wiem ,że mają wiele rodzin bo moja przyjaciółka będzie jechać w Sierpniu. Można jechać też ze znajomością tylko angielskiego . PAP
megg jeśli możesz to podaj adres firmy na au-pair:) bardzo mi zależy!
www.motyl.org.pl to jest adresik
Powodzenia
Widze ze nikt z was nie ma tak naprawde pojecia o hiszpanii i o pracy w tym kraju. Ja z chlopakiem jeżdzimy tam co roku od 4 lat na trzy miesiace. Ja znam hiszpanski perfekt(6 lat nauki), chlopak nie zna wcale . Oboje mamy ta,m swietnia prace w restauracjach z wyzywieniem. Nocleg na wlasna reke, wynajmujemy ze znajomymi apartamenty na kilka osob. Prace sie znajdzie tam, gdzie sie jej szuka, niezaleznie czy to hiszpania, anglia, kazdy inny kraj. Jesli nie jestescie do konca pewni, ze sobie dacie rade, odpusccie sobie. Wiem jak o sie konczy ,bo mielismy z wieloma ludzmi do czynienia. moze sie kiedys spotkamy w krainie slonca i flamenco, bo my znowu niedlugo tam jedziemy :))
Jestem wyjątkowo zdeterminowana i choćby nie wiem co, to w tym roku jadę do Hiszpanii w poszukiwaniu czegoś na dłużej. Byłam tam już parę razy i z pracą ciężko, bo ciężko, ale jakoś się udawało, teraz natomiast problem polega na tym, że jadę sama i strasznie się tego boję, jeśli chodzi o wybór miejsca, to też mały problem, bo znajomych mam w Madrycie, ale tam to już napewno pracy nie znajdę. Pojadę, wiem, tylko ten strach paskudny...
jestem od 10 miesiecy w hiszpanii, bez papierow nikogo nie zatrudniaja od tego roku sa wzmozone kontrole na pracownikow sezonowych wiec zycze szczescia i milego, szybkiego powrotu do polski
piszesz ze wyjezdzacie niedługo... moze jestescie w stanie mi jakos pomóc w wyjezdzie? mam 22 lata, jestem z gorzowa... nie znam hiszpanskiego :-(
[email]
[gg]
dziekuje za wszystko
jesli ktos sie wybiera do hiszpanii to ja tez jade pierwszy raz. jestem studentka i mam podstawy hiszpanskiego. Moze w takm razie razem pojedziemy to latwiej bedzie wynajac cos na poczatek. Ja sie wybieram gdzies nad morze, Barcelona, Sewilla bo tam chyba latwiej o prace. Trudno zaryzykuje. prosze o kontakt [email]
ja wraz z chlopkiam tez chetnie wybralibysmy sie do hiszpani tez nie znamy jezyka ale jak bysmy pojechali grupka i zlozyli sie na nocleg i paliwo i pojechali samochodem i choc jedna osoba znalaby by hiszpanski to super moj mail [email]
acha no i jestesmy z gorzowa
Bylam w Hiszpanii jako aupair pozniej na Socratesie i i odbylam praktyke w firmie. Mimo, ze w Hiszpanii jest trudno (dosc wysoka stopa bezrobocia) jest szansa na znalezienie pracy. Dobra o bardzo dobra znajomosc jezyka hiszpanskiego ulatwia to zadanie. Wogole znajomosc innych jezykow oprcz hiszpanskiego (angielski, niemiecki) zawsze jest na plus. Najszybciej mozna znalezc w restauracjach, barach o w domu przy sprzataniu i opiece nad dziecmi. Znam tylko Madryt wiec nie chce uogolniac na cala Hiszpanie. Jesli chodzi o znalezienie mieszkania o pokoju to jest takze trudno, nie ze nie ma tylko Hiszpanie nie lubia wynajmowac obcokrajowcom (lepiej miec znajomych na miejscu). Jesli mialabym doradzac to chyba lepiej pojechac na poludniowe wybrzeze (restauracje) choc jedna znajoma, ktora mieszka w Madrycie mowi ze jak szuka pracy w restauracji zajmuje jej to pol godziny (nielegalna praca, zna perfekt hiszpanski).
Powodzenia dla odwaznych!!!!
Witam ! Czy moglabys mi dac swoj nr gg, zalezy mi by dowiedziec sie czegos wiecej. Dzieki!
Bam , moglabys mi podac swoj nr gg. Mam nadzieje ze jeszcze tu zagladasz...
dziekuje Ci za utwierdzenie mnie w przekonaniu!jestem w hiszpani od prawie 2 miesiecy i bede szukac pracy choc nie znam jezyka ucze sie moze mi podpowiesz jak nauczyc sie go szybciej besos
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Zagranica

Zostaw uwagę