tanie hotele/hostele - warto ?

Temat przeniesiony do archwium.
polecacie korzystanie z tanich hoteli / hosteli ? mam rezrwowac w polsce on-line miejsce w takim hostelu zanim wyjade ? irlandia / anglia mnie interesuje
jak na jedna czy dwie nice to czemu nie (ja czesto korzystam jak gdzies sobie jezdze...), ale jak na dluzej to sie nie oplaca bo Cie to w sumie drogo wyjdzie.
pozdrawiam
Dokładnie...jezeli na dwie noce to oczywiscie hostel. nie trzeba rezerwowac nawet, miejsca zawsze sie znajda. Natomiast jak tam jedziesz na dluzej to jezeli nie masz na miejscu znajomych to hostel potraktuj jedynie jako miejsce dokpoki nie znajdziesz mieszkania. Hostele sa zazwyczaj ok dwa do trzech razy drozsze niz mieszkania. Ale z mieszkaniami oczywiscie trzeba sie troche pomeczyc, poszukac ogloszen, podzwonic, gadac z nicnierozumiejacymi chinczykami itd:) Za mieszkania najczesciej placi sie tygodniowo., w przypadku irlandii (dwa lata temu) bylo to srednio 50-70 euro tygodniowo. Dobrze jest poznac Polakow ktorzy kupili caly dom i wynajmuja ludziom. Maja najtansze ceny i oczywiscie swietna atmosfere. Nikt Ci nie marudzi ze za glosno itd.Na chinczykow (ktorych pelno w Dublinie na przyklad) trzeba jednak uwazac bo lubia oszukiwac..Powodzenia zycze!!!:D

« 

Pomoc językowa

»

Praca za granicą