mobile phone:):)

Temat przeniesiony do archwium.
1-30 z 36
poprzednia |
hej,mam male pytanie do osob ktore juz byly w anglii..: czy oplaca sie kupic na miejscu pakiet startowy do komorki??a jesli tak to jakie mniej wiecej sa ceeny za polaczenia smsy itp/i w jakiej sieci sa najatrakcyjniejsze ceny/.//z gory dzieki.//
jasne ze sie opłaca, nie opłaca sie natomiast trzymac polskiego numeru, ceny tak jak w polsce patrzac an ich przeicznik, smsy darmowe, duzo jest ofert, nie jest drogo jesli o to chodzi....
hmmm..... jakaś "nickowa" konkurencja mi się pojawiła ;)

Tak, opłaca się jak najbardziej. Polecam O2 - jest chyba najkorzystniejsze. Pakiet startowy to bodajże 5funtów. Potem możesz uzupełniać kartę za 10,15 lub 20funtów. Jak robisz to regularnie (poczytaj w ulotce...) to będziesz miał/a 300darmowych esów miesięcznie na angielskie numery, a do Polski 10p za smsa.

pozdrawiam
witam
oczywiscie, ze sie oplaca kupic karte startowa. Jesli chodzi o to, ktora jest najkorzystniejsza, to zalezy od tego, na jakich polaczeniach najbardziej Ci zalezy. Jezeli na kontakcie z Polska, to zgadzam sie z przedmowczynia, ze O2 jest najkorzystniejsza, jesli na polaczeniach "lokalnych", to moim zdaniem Virgin przedstawia sie korzystniej. My z kolezanka mialysmy Virgin i np. sms do siebie kosztowal nas 3 pi:)
Pozdrawiam
ohhh, kochaniutka moge Cie poprosic o ten numer na polaczenia z polska z o2...w tamtym roku podczas wakacji z niego kozystalam i bardzo sobie chwalilam...niestety nie zapisalam tego cuda =(

z gory dzieki
Do mnie była ta miła prośba???? Jak tak to nie mogę odmówić :)

[tel]

ale działa tylko w weekendy! (2p za minute do Polski) pomimo iż na tygodniu też mówią że opłata za minutę to 2p to to sie nie sprawdza...

pozdrawiam
dzieki serdeczne...tak wiem, ze dziala toto tylko w weekendy.
big sloppy kiss ;-)
ale mozesz to zrobic z budki telefonicznej "BT" i tylko BT(firma telekomunikacyjna w anglii) za 2p korzystajac z tego samego numeru
tyle ze przez caly tydzien a nie tylko w weekendy - no i oczywiscie tylko na telefony stacjonarne w polsce :)
Witam! Weszłam na forum w celu zadania teg osamego pytania, no! I popatrz, uprzedziłaś mnie!! :)
Pozwolę sobie jeszcze raz zapytać i uporządkować informacje? Wynika z tego, że firma o2 oferuje najkorzytniejsze oferty na połaczenia z Polską, czy tak? Nie wiem tylko jeszcze- czy jest to firma komórkowa, czy też jakaś karta do budki telefinicznej? Czy te połaczenia za 2p to na telefony stacjonarne czy na komórkowe również? I czy rzeczywiście działa tylko w weekendy? Równo za tydzień wyjeżdżam do Szkocji- czy orientujecie się może, czy ta sieć telefoniczna działa tylko w Anglii czy na terenie całej Wielkiej brytanii?
Pozdrawiam :)
hm... a mozecie mi powiedziec ile kosztuja smsy lokalne z siebie o2?? i ile kosztja rozmowy na tel stacjonarne do Polski w normalne dni? i ile kosztuja smsy z siebie virgin do Polski i rozmowy?:) to by bylo wszystko :] bo wlasnie analizuje, co lepiej kupic...
jak sie postarasz to bedziesz miec 300darmowych w miesiacu (wystarczy tylko co miesiac tego samego dnia doladowac konto 10funtow). A tak normalnie to chyba jest 10p Na tel stacjonarne na tyg to nie wiem ile jest,ale drogo jakos...
siec virgin? w sumie to o takiej nie slyszalam....

pzdr
heheh konkurencja?, magdalene, gdzie się podziewasz polska czy anglia?
już w Polsce od jakiegoś tygodnia..... muszę trochę zaległości nadrobić :)
Chcialbym sprostowac informacje. Jesli chodzi o starter to sama karta sim kosztuje £5 i jest pusta (zero na koncie). Jesli chodzi o taryfy z 300sms to niestety byla to krotka promocja i juz niestety nie bardzo mozna kupic te karty. Jesli komus sie uda jeszcze kupis taka karteto zrobic to moze zamienic 300sms na 100minut i 100smsow miesiecznie. Uwaga te smsy sa tylko na numery brytyjskie! Natomiast te 100minut mozna przegadac do polski korzystajac z numerow podanych w innych wypowiedzieach,
Ja natomiast chcialbym napisac o promocji TALK A LOT MORE. Polega ona na tym ze doladowujac za conajmiej £15 miesiecznie dostaniemy dodatkowo 150 darmowych minut w wieczory i weekendy do przegadania w anglii i za pomoca numerow dostepowych rowniez do polski. Podsumowujac: Jesli komos sie uda kupic gdzies jeszcze promocyjny starter
o2 z 300 smsami miesieczniei poszpera w taryfach (ustawi sobie odpowiednie) oraz bedzie regularnie doladowywac miesiecznie po £15 to moze gadac do Polski na numery stacjonarne godzinami!
To nie zart. Ja w zeszlym miesiacu przegadalem jakies 1000 minut ze znajomymi w Polsce. Pozdrawiam! Michal
Jak ktos ma jakies pytania co do tego jak jest w UK to prosze o maila na [email]
mam pytanko co do karty o2.ja slyszalam ze jak sie kupi karte startowa za 5 lub 10 f to nie ma zadnych darmowych minut.trzeba kupic karte za conajmniej 15f i ja doladowac. i wtedy ma sie darmowe minuty do polski jezeli kupi sie startowa za 15f to ma sie 100 minut a jezeli za 30f to ma sie 300 minut,czy to prawda?
jeszcze jedno pyt.jak sie kupi startowa karte za 30 f to tam na niej jest cos do wykorzystania czy trzeba ja doladowac? prosze o odp bo wyjezdzam 20 wrzesnia i niewiem co kupic zeby moc dzwonic jak najwiecej do polski
No dobrze. Prawie wszystko juz wiadomo. Ale jest jeszcze Vodafone. To sie nei oplaca? A najwazniejsze to GDZIE kupic taki starter? Tak jak w Polsce? Na kazdym kroku? Czy sa jakies specjalne punkty?
praktycznie na kazdym kroku sa sklepy tych sieci- tak jak u nas idei czy ery. najwiecej w duzych centrach handlowych- tak mi sie wydaje. kupic starter- to naprawde nie problem :)
Z tego co pamiętam to Vodafone jest najdroższa.
pzdr
hello

ja wyjeżdżam 15 września i mam ten sam problem czyli jaką kartę kupić, w planach jadę do irlandii ale jadę przez londyn i może być że zostanę w anglii (zobaczymy jak się spiszą znajomi:)), czy irlandia jest obsługiwana przez angielskch operatorów czy też ma swoich niezależnych? z przeczytanych postów wynika że o2 jest naj korzystniejszą opcją

pozdrawiam wszystkich emigrantów:)
to może jeszcze niech ktoś napisze jak powiedzieć po angielsku że chce kupić pakiet do telefonu bo niewiem czy dobrze myslę:)i czy mozna go kupic na lotnisku?
"can i get here o2 sim card?" lub "can i get here o2 cell phone card?"chyba powinni zrozumiec:)
a wie ktos moze z jakiej sieci najlepiej dzwonic z tel komorkowego na komorkowy? Jest jakis specjalny nr czy nie ma zadnych ulg? I jaka siec wtedy wybrac?
Witam!
Jesli chodzi o dzwonienie na telefony komorkowe proponuje karte wirtualnego operatora mobileworld www.mobileworld.co.uk Karte mozna kupic w kazdym sklepie Carphone Warehouse. W razie pytan o UK prosze smialo [email]
Witam znacie moze jakas angielska strone gdzie mozna wysyłac darmowe smsy na o2???? dziekuje za pomoc
Witam zna ktos moze jakas strone gdzie mozna wysylac darmowe smsy do Szkocji z kompa.napisz dzieki bardz
Czy ktos moze mi pomoc w rozwiazaniu mojego problemu???Posiadam karte o2...i wcale moje polaczenia z Polska nie sa takie tanie:( Moj znajomy tez ma z o2 i placi niecalego funta za 1godzine rozmowy!!!:(a ja prawie 2,5:(...oboje wykrecamy jakis specjalny nr zeby bylo taniej,ale tylko u niego sie sprawdza:( oboje dzwonimy do Polski na stacjonarne...a ostatnio przelozyl swoja karte do mojego telefonu zeby sprawdzic o co chodzi..i teraz tez jemu zabiera 2,5 funta za godzine!!:(..nie mam pojecia jak to sie stalo..nie znam na tyle angielskiego zeby sie spytac w sklepie w ktorym kupilam karte..:( moze ktos wiec w czym problem?
Kochani, moj nazeczony jest w irlandii i niedlugo zbankrutuje przez te ceny! Jak mozna wysylac z polski smsy do irlandii? Znacie jakies bramki?
HELP!
hej wroko twoj kolega placi funt za godzine noe zewzgledu na to ze o2 mu wym pomaga on poprostu wybiera miedzynarodowy numer przez ktory polaczenia sa tansze j atez go uzywam i place 1 funta za godzine rozmowy jesli chcesz zebym podala ci ten numer to moj email [email]
tak bedzie łatwiej bez podawania mailów, ja korzystam z takich numerów:

[tel](nie jestem pewny ale ten jest chyba niaktualny)
[tel]
[tel]
[tel]
[tel]
[tel]
[tel]

pozdro
sluchaj.najlepsza sprawa jest jak on by mial polski sim tam...... wtedy np z idei mozesz do niego pisac po 3 grosze. moja dziewczyna tak mi pisze. mam tu polski sim i tyle. wyslij mu polska karte sim.....
Temat przeniesiony do archwium.
1-30 z 36
poprzednia |