UWAGA na International Kontakt !!!!

Temat przeniesiony do archwium.
Witam .
Miałem wyjechać do pracy z tej firmy, odbyłem spotkanie z przedstawicielem Firmy i przyszłym pracodawcą , na które musiałem dojechać w wyznaczony dzień i godzinie , obaj byli holendrami .Wkrótce potem dostaliśmy umowy podpisaliśmy wszystko ,kupiliśmy bilety lotnicze ,exstra ubrania robocze / były wymagane .Nie mogliśmy znaleść firmy z którą podpisaliśmy umowę o prace w internecie , adres podany na umowie to był przystanek autobusowy w Anglii ,Firma International Kontakt przysłała nam umowę agencyjną w której informowała że nie ponosi za nic odpowiedzialności ,i różne takie , może przytoczę jedną z nich która mówiła , że jeżeli pracodawca nie wywiąże się z umowy z jakiegokolwiek powodu to za wszystko odpowiadają i płacą pracownicy czyli my ( było nas dwóch , bo tak zatrudniali do tej pracy...) . Okazało się że zostaliśmy zatrudnieni na próbny miesiąc pracy na podstawie fikcyjnego adresu pracodawcy (po naleganiach dostaliśmy prawdziwy) . Firma w której mieliśmy pracować była angielska ,przedstawiciel firmy -Holender , a praca miała być w Norwegi .Umowę napisali po holendersku, wcześniej mówili że będzie po angielsku i polsku .Ponieśliśmy pewne straty finansowe , ale aż boję się pomyśleć co by było gdybyśmy pojechali do tej pracy , pracowali miesiąc za darmo i wracali za pieniądze , których by nie było no i koszty wyżywienia które mieliśmy sami pokryć... .Człowiek cieszył się , że wyjdzie na prostą bo praca miała być na dłużej... teraz cieszymy się że nie mamy jeszcze większych długów .Wiem że wygląda to na wielką naiwność z naszej strony, ale proszę wierzcie mi oni mają wszystko perfekt opracowane , bazują na psychologi , wszystko jest takie oczywiste i wiarygodne , Firma International Kontakt ( i inne nazwy firm matek- córek ) jest zarejestrowana , co widać na stronach Urzędów Pracy , mają duże plecy , ... no i gra idzie o duże pieniądze !! Ludzie uważajcie na nich ! Pozdrawiam Kris