Witajcie! Wszyscy, którzy mnie tu znają, wiedzą, że jestem anglofilem (frankofilem zresztą też). Długo nad tym myślałem i podjąłem decyzje o wyjeździe do UK, na stałe. Wyjeżdżam do Leeds, do moich angielskich znajomych. Chciałbym tam legalnie pracować, skończyć studia i ułożyć sobie życie. Jednak mam pewne obawy co do tego. Jestem osobą z u
miarkowanym stopniem niepełnosprawności. Nie mogę wykonywać ciężkich prac fizycznych. Na gumtree.co.uk znalazłem mnóstwo ofert pracy z Charity Fundraising i kilka ofert w recepcji. Co mi w sumie odpowiada, żadna praca nie hańbi, a ja tam w sumie nie jadę dla pieniędzy tylko z miłości do kraju, ludzi i jego tradycji... Boje się jednak,
że nie dostane ubezpieczenia które ponoć trudno dostać i długo się na nie czeka. Bez niego nie można legalnie pracować. Poza tym obawiam się czy mi moja tygodniówka
wystarczy na opłacenie wszystkich składek i utrzymanie się. Chciałbym na samym początku
postarać się o jakieś granty z tytułu niepełnosprawności, ale nie wiem czy mogę. W związku z tym proszę Was o pomoc, jeśli wiec jak wymienione przeze mnie kwestie wyglądają ze strony praktycznej. Będę wdzięczny za każdą radę lub informację.
edytowany przez Baby_Killer: 12 cze 2012