westpersonel-wroclaw

Temat przeniesiony do archwium.
Ostrzezenie!!!Firma Westpersonel z siedziba we Wroclawiu,obiecuja prace w Anglii biorac za to 1980 zl.Jest w tym oplata za przejazd i opieka rezydenta w Anglii.Jednak oplaty WRS,NIN,Home Office placisz juz z wlasmej kieszeni.Malo tego: dzwonia do Ciebie w pospiechu namawiajac do podpisania umowy- wyjazd za 2-3 dni.A nastepnie okazuje sie ze wyjazd zostaje przesuniety o kilka dni(bo pojawiaja sie jakies komplikacje ze strony angielskiej).Potem kolejne kilka dni, i kolejne..A czlowieka krew zalewa z niecierpliwosci; mialo byc moment, a zawieszona sytuacja trwa, trwa, ..
siema! okolo 6 miesiecy temy skorzystalam razem z przyjaciolmi z uslug firmy westpersonnel z wroclawia i bylismy milo zaskoczeni dynamika firmy, w ciagu kilku dni od pojawienia sie w agnecji znalezli nam prace w anglii z ktorej jestesmy bardzo zadowoleni. koszty ktore ponieslismy zwrocily nam sie w ciagu kilku pierwszych tygogodni pracy, a co do home office, to byla to oplata urzedowa. za NIN nie placilisme, wrecz przeciwnie uzyskalismy bezplatna pomoc rezydenta. zdania sa podzielone.MY POLECAMYrnpozdrawiam
Czesc:)rnZadowolony jestem zaskoczony tym co piszesz.Ja mialem stycznosc z ta firma przez kilka miesiecy.Kompletmy brak profesjonalizmu.Jak cos sie dzieje to rezydent nie odbiera telefonu....Standard to spozninie sie z wyplatami.Juz dawno wrocilem do Polski a oni jeszcze sa mi winni pieniadze , a teraz oczywiscie nikt nie odbiera telefonu.rnOplata to tez ciekawy pomysl.Przelicz sobie jak dlugo pracujesz na jej zwrot.Wyjezdzasz na czas okreslony np 10 tygodni,jesli zarabiasz Min Wage £5.05brutto , netto ok £4.20 , pracujesz srednio 40ha na tydzien , za pokoj placisz min £50 tygodniowo , jedzenie-jak oszczedzasz £25 tygodniowo , nie doliczamy jakiegos transportu...Wiec: 40*£4.21 to £168.40.Minus £75 to jakies £93.40.Czyli pierwsze 4 tygodnie pracujesz tylko na zwrot tego co zaplaciles na poczatku.A i nie mozesz zapomniec o oplacie na Home Office - odejmij jeszcze £70....rnNic mie jest tak kolorowe....rnAle cisze sie , ze choc jedna osoba jest zadowolona:)rnOsobiscie odradzam , ale kazdy ma swoj rozum
witam! jestem zaskoczony negatywnymi opiniami na temat firmy westpersonnel. fakt ze pare razy sie zdazylo ze rezydent nie odebral tel,ale to raczej nie byl problem.nie wiem od czego jest uzaleznione podejsnie tej firmy do pracownikow,ale ja poznalem ich z lepszej strony.bylo naprawde spoko,zarabialem 6,15brutto.
Mysle , ze fakt , ze rezydent nie odbiera telefonu to faktycznie nic istotnego-zwlaszcza , ze za to placisz.Moj chlopak jakies 3 mies temu zakonczyl wspolprace w WESTPERSONNEL.I oby nigdy wiecej.....Zreszta sprawdzcie inne forum.Jakos dziwnie sie sklada , ze opinii negatywnych jest zdecydowanie wiecej.rnDla osoby , ktora nie zna dobrze jezyka to jednak wazne , aby ktos laskawie odebral.
Witam pol roku temu podpisalem umowe z agencja wesptpersonel. Mialem pracowac jako roofer na okres probny. Ale po pierwszym miesiacu zostalem zwolniony, pieniedzy za miesiac ciezkiej i uczciwej pracy do tej pory nie zobaczylem. Jesli jest ktos wstanie mi pomoc dobrymi radami jak odzyskac moja naleznosc bede wdzieczny. Przestrzegam wszystkich ludzi ktorzy chcieli by podjac prace w U.K aby nie podpisywali zadnej umowy z ta agencjia. Sa to ludzie nieodpowiedzialni i nieslowni.
witam!rnrnpracowalem dla tel agencji miesiac temu, rowniez jestem milo zaskoczony, mam teraz kontrakt, pieniadze wyplacali mi regularnie!fakt rezydent czasami nie odbieral tel , ale pozniej oddzwanial!nie twierdze ze poprzednie opinie sa przeklamane ale byc moze wiele sie zmienilo w firmie. czytalem opinie z innych stron i byle przeazony gdy wyjezdzalem prze ta agencje. przez posrednictwo zarabialem 6,5 funtow brutto, wynagrodzenie mialem miesieczne, sam zaplacilem za home office,ale z tego co sie zdazylem zorientowac to jest to obowieazek kazdej osoby ktora przyjezdza do pracy do anglii. do tej pory gdy potrzebuje pomocy ze strony firmy uzyskuje wszytsko bez problemu.casami polacy ktorzy wyjezdzaja za granice uwazaja ze wszytsko sie im nalezy, a tak nie jest!!! polecam west personnel bo gdyby nie oni to nie milabym nic ,a teraz zyje z rodzina w anglii czuje sie spelniony !!
troche dziwne sa te pozytywne komentarze bo wszystkie sa pisane z tego samego hosta..hehe...juz zauwazylem to kilka razy na tym forum....ze jak ktos sie pyta o jakas firme itp to jedyne pozytywne komentarze sa bardzo podobnie napisane i na dodatek z tego samego hosta :P
ty oszuscie.ładnie to tak sie podstawiac pod rozne osoby.nununu.ps.a inteligencji to ci troche brak.
Oto adres pod ktorym jest zarejestrowana ta firma w UK:
WESTPERSONNEL LTD
352 BEARWOOD ROAD
BEARWOOD
BIRMINGHAM
WEST MIDLANDS B66 4ET
DLA WYJEZDZAJACYCH PORAZ PIERWSZY POLECAM www.infolinia.org. ZNAJDUJE SIE TAM KILKA WAZNYCH INFORMACJI
do mnie z westpersonel dzwonili ze mam przyjechac do wroclawia z pomorza aby przedstawic im moje swiadectwa pracy jak myslisz jechac czy nie>? jak mozesz mi odpisac to daje ci [email] gory dzieki.
MYSLE ZE POWINIENIES ZAPOMNIEC O TEJ FIRMIE.TA FIRMA WYLUDZA PIENIADZE ZA ZALATWIENIE PRACY, A POTEM PLACI SMIESZNE PIENIADZA, ALBO I NIE. RADZE CI ABYS ZAPOMNIAL O TEJ FIRMIE I NIE JECHAL TAM.CHYBA ZE CHCESZ STRACIC TROCHE PIENIEDZY. ALE TO JUZ ZALEZY OD CIEBIE.
Czesc miszkam w birmingham i rowniez tej firmy nie polecam zreszta hisoria jest powyzej we wczesniejszym opisie. Chcialem tylko dodac ze adres pod ktorym firma istnieje to zwykly dom jak wszytstkie w Anglii, a firme mozna otworzyc tego samego dnia i po trzech miesiacach trzeba ja zarejestrowac .
czesc zadowolona, do jakiej pracy przyjmuje westpersonnel?
interesuje mnie praca w fabrykach, magazynach,przetwornia
a ty gdzie pracowalas ?
pozdrawiam
Temat przeniesiony do archwium.

« 

FCE - sesja letnia 2006

»

FCE - sesja letnia 2006