Zakładanie Internetu

Temat przeniesiony do archwium.
Witam,

interesuje mnie sprawa założenia Internetu w mieszkaniu wynajmowanym przez agencję (Tą która załatwia nam od razu pracę). Czy są jakieś problemy? Co trzeba spełnić/załatwić? Jakie są koszta założenia i miesięcznego abonamentu? Na jak długo trzeba podpisywać umowę? Etc.
Najbardziej zależy mi na opiniach praktyków.

I jeszcze jedno - jak jest z cenami i jakością netu bezprzewodowego?

Dzięki serdeczne za pomoc.
Zeby miec Internet, to musisz miec linie telefoniczna w domu i telefon na swoj rachunek. Jak niema linii to trzeba zalozyc. Wtedy coszt linii BT ok £35 za 3 miesiace - ale sa tansze. Do tego koszt Internetu od £15+ na miesiac - umowa generalnie na rok.
Ja mam 'Orange' £17na mies. polaczenie ok. (A tak przy okazji czy slowo 'bezprzewodowego' znaczy 'broadband'?)
ja np. tego slowa 'broadband' nie slyszalem ale jezeli chodzi o internet bezprzewodowy to chodzi raczej o wireless.
wire - przewod
less - bez
BezPrzewodowy tak samo jak po angielsku jezeli tlumaczyc doslownie.
juz znalazlam - broadband - to jest 'szerokopasmowy' - ja wlasnie o takim pisalam. Zobacz co 'NTL' oferuja.
NTL nie ma nic ciekawego do zaoferowania. Ja korzystam z Bulldoga i jestem bardzo zadowolony zresztą mój znajomy z którym zrobiłem wireless też. W sumie we dwóch wychodzi nas 40 poundsów (abonament za tel + broadband 8Mb). Aha za broadband płacimy 30 funtów bo chcieliśmy bez limitu transferu. To łącze moge z całą pewnością polecić. Pozdrowienia z High Wycombe.
A jest szansa, żeby w danym mieszkaniu założyć Internet tylko na pół roku?

Wiem, że jak się ma kogoś zaufanego, kto wprowadza się na nasze miejsce i kto będzie korzystał z sieci, to można wtedy "przekazać" mu płatności do czasu wygaśnięcia umowy... ale ja nie będę mieć kogoś takiego. Jakie są konsekwencje zerwania umowy w przypadku angielskiech providerów?

THX
I dziękuję za wcześniejsze wypowiedzi.
Bulldog ma właśnie umowe na 6 miesięcy więc droga wolna :))
ja mam internet z firmy AOL i jestem bardzo zadowolona. zadnych ograniczen itd. najpierw oczywiscie stacjonarny, a co najwazniejsze z niego rozmowy do polski za pol p. za minute :) tak wiec wszystko sie oplaca
abo za tel stacjonarny 36 na 3 miesiace
za internet: pierwsze pol roku 15, dalej 18

pozdrawiam
jesli trzeba moge podac numery tel
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Programy do nauki języków

»

Pomoc językowa