Praca z podstawowym Angielskim

Temat przeniesiony do archwium.
witam.chce wyjechać na wyspy podjąc jakąś prace.Od 3 tygodni przegladam oferty pracy i duza wiekszość jest ze znajomością jezyka komunikatywnego.Powiedzcie mi czy faktycznie do wiekszości oferowanych prac trzeba znać tak dobrze jezyk?przeciez do niektórych oferowanych prac napewno ludzie którzy posiadaja kwalifikacje napewno nie posiadają znajomości języka komunikatywnego np.monter rur kanalizacyjnych lub operator dzwigu z 5 letnim doswiadczeniem przeciez to sa zawody w których napewno nie pracuja młode osoby sa to osoby przynajmniej grubo po 30 i oni napewno nie znaja jezyka w st. komunikatywnym .Jak to faktyczne wyglada w praktyce? czy biura rekrtujące ludzi do pracy faktycznie wymagają dobrej znajomosci jezyka do takich prostych zawodów?Jak wyglądaja takie rozmowy rekrutujące? moze ktoś był lub miał taka rozmowe? O co pytająProsze o informacje
>Od 3 tygodni
>przegladam oferty pracy i duza wiekszość jest ze znajomością jezyka
>komunikatywnego.

Poważnie? To dziwne. Przecież pracuje tam tylu Polaków to po co komu angielski w Anglii.

>przeciez do niektórych oferowanych
>prac napewno ludzie którzy posiadaja kwalifikacje napewno nie
>posiadają znajomości języka komunikatywnego np.monter rur
>kanalizacyjnych lub operator dzwigu z 5 letnim doswiadczeniem przeciez
>to sa zawody w których napewno nie pracuja młode osoby sa to osoby
>przynajmniej grubo po 30 i oni napewno nie znaja jezyka w st.
>komunikatywnym

Nie bardzo rozumiem. Kto nie zna języka? Anglicy?

Jak chcesz nie znając języka wynegocjować warunki pracy, podpisać umowę, znaleźć i wynająć mieszkanie, dokonać przelewu w banku i wykonać szereg innych czynności nie znając języka? Nie liczyłabym na 'pomoc' tamtejszych Polaków; nie mówię, że wszyscy są oszustami, ale niestety rzeczywistość już na miejscu bywa przykra.

Radziłabym podszkolić język do poziomu komunikatywnego, przez co rozumiem poziom średniozaawansowany.

Pozdrawiam.
tak tak agus ma racje.ja jestem tego zywym przykladem-i tez myslalem ze podstawy ang wystarcza-no niebardzo. nie musisz miec zdolnosci manualnych do pracy lub kwalifikacji ale jezyk musisz znac. pozdro

»

Pomoc językowa