Praca w Holandii Europejskie Centrum Pracy

Temat przeniesiony do archwium.
Witam
Mam zapyatnie czy ktos wybiera sie do pracy do Holandii przez EWC w Opolu załatwiają prace w sieci IKEA w Holandii ale pobieraja opłate niby za przejazd 250zł wiem ze sie nie daje pieniedzy ale oni mowiaz ze to na przejazd prosze o wpisy
Hej :-)Nazywam sie Agnieszka,i właśnie też sobie załatwiam pracę w Holandii,ale przy sprzątaniu w hotelach,przez biuro Europejskie Centrum Pracy w Opolu, które się mieści w "Kaskadzie"koło Tesco w Opolu.I własnie mi też powiedzieli, że mam wpłacić 250 zł, że to niby jest na potwierdzenie decyzji,że napewno chcę jechać..Ze to jest wpłata za przejazd,i oni sami później wizę załatwiają..A w razie rezygnacji ta wpłata przepada,i pokrywa wyrabianie wizy.Więc sama się trochę boję, bo pewnie to jest nowe biuro,i nie jestem pewna.A pan z jakiego biura chce jechac?
tez mialem propozycje z tej firmy, wlasnie z taka oplata, zlozyli oferte a potem nikt nic nie wiedzial o co chodzi jak tam poszedlem, teraz mam oferte z Work Force, ul Krakowaska 53.
hej wam,

sluchajcie je jestm w holandii, tutaj mieszkam juz od jakiegos czasu. wydaje mi sie ze ta firma cos was bajeruje, w holandii po pierwsze nie trzba zednej wizy tylko pozwolenie na prace a to musicie sobie tutaj sami na miejscu zalatwic lub zalatwia to wam pracodawca, zreszta to kosztuje duzo wiecej (ok.500 euro z tego co sie orientuje). po drugie tutaj nie jest latwo dostac prace w sklepach(jak na razie bo to ma sie ponoc zmienic od nowego roku), ale w hotelu juz jakos latwiej, znam kilku ludzi, ktorzy pracowali tutaj sezonowo sprzatajac w hotelu, ale to bylo mozliwe tylko z nimieckim paszportem. nie wiem jak jest teraz dokladnie, ale ostrzegam lepiej sprawdzic 3 razy niz sie w cos wpakowac.
jak zalatwic sobie pozwolenie na prace i ile to kosztuje,gdzie nalezy sie zglosic?dajcie znac..mieszkam od niedawna w holandii,nie mam paszportu niemieckiego,ale znam ang i [email]
witam! od paru lat mieszkam w hollandii i nic mi nie wiadomo zeby jakas wiza byla potrzebna.od maja tego roku mozemy pracowac tu legalnie,nie jest potrzebne zadne pozwolenie na prace,ewentualnie pozwolenie na pobyt,ale to sie zalatwia w wypadku kiedy planujesz pozostac w hol.dluzej na dluzej niz 3mc.jesli ktos zna angielski lub holenderski to proponuje takie firmy jak ¨adecco¨lub ¨randstad¨.isnieje mozliwosc pracy w ikea,choc na pewno nie bedzie to praca w sklepie,gdzie wymagana jest dobra! znajomosc jezyka holenderskiego,na pewno bedzie to praca w magazynach przy pakowaniu lub tym podobne.na pewno wymagane bedzie zalatwienie tzw.sofi-numer,odpowiednik polskiego nip,oraz posiedanie konta holenderskiego.pozdrawiam!
witam ja pracowałem europejskie centrum pracy mam biuro w krakowie pracowałem w belgi zaplacoe. 250zl plus 200zl uprzedzam oferuja prace sa pod tym wzgledem uczciwy i mnie uprzedzili ze praca w belgi co dzienie po 12godz,zeruja na niewiedzy polakow ktorzy placa za prace a to jest niezgodne z prawem,czy u cibie piniadz przeklewaj na kontow polsce napisz na emale moze cos ci jeszcze pomoge doradze

[email]
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Au Pair