Anglia praca od zaraz

Temat przeniesiony do archwium.
Uwaga na ogłoszenie z GW , nie dajcie sie nabrać.

"Anglia praca od zaraz odpowiedzialne osoby kobiety i mężczyźni "royal mail" sortowanie listów i paczek, angielski niewymagany [tel]"

Dostałam wczoraj maila tej treści:

Witam,prosze zamieścić informacje o oszustach z Wielkiej Brytanii.
Oferta pracy umieszczona była w gazecie wyborczej o treści:

"Anglia praca od zaraz odpowiedzialne osoby kobiety i mężczyźni "royal mail" sortowanie listów i paczek, angielski niewymagany [tel]"

Oferuja prace na poczcie w luton w Londynie zarobki 7,2 funtów,/h, ale oferty mogą być zmieniane, ponieważ są poszukiwani przez angielska policje, oferują prace od zaraz umawiają się na lotnisku w luton, gdzie obiecują odbiór przez kierowcę, w naszym przypadku było tak ze przylecieliśmy do luton o 7.30 dzwoniliśmy pod podany numer gdyż nikogo po nas nie było, telefon włączyli dopiero przed 10 i tłumaczyli, że nie maja kierowcy i abyśmy pojechali busem do heathrow tam juz na pewno nas ktoś odbierze, po przyjeździe na lotnisko w heathrow szanowna pani, co chwila ma wymówki, że kierowca nie może nas znaleźć, nie może znaleźć lotniska itp. na lotnisku spotkaliśmy 2 chłopaków, którzy również czekali na owego kierowcę. Po 8 godzinach oczekiwania ja i moja dziewczyna byliśmy juz zrezygnowani zbluzgaliśmy tą babkę przez telefon i chcieliśmy wracać wiec poszliśmy szukać samolotu powrotnego. Tych dwóch chłopaków czekało dalej. Nie było nas ok.5min i nagle kierowca się zjawił i zabrał tych dwóch chłopaków(prawdopodobnie byliśmy cały czas obserwowani) i powiedzieli im ze nas nie mogą zabrać.Ale owa pani wysłała nam sms ze kierowca ich znalazł i ze jak ich znajdziemy to możemy się z nimi zabrać i zawiozą nas na mieszkanie.
Jedyne opłaty, jakie mieliśmy zrobić to 140funtów za mieszkanie i 110 za home office. W samochodzie do ściemy pytają o rozmiary butów i ze o 18 mamy szkolenie, ale najpierw jedziemy na mieszkanie się rozpakować. Gdy byliśmy w samochodzie dzwoni do mnie ta babka i mówi, że mamy kierowcy dać każdy po 250 funtów, bo ona juz musi zacząć wszystko załatwiać.Po drodze psuje się im jeszcze samochód kolejna godzinę spędzamy marznąć na dworze. W końcu go naprawiają i zawożą nas niby pod nasze mieszkanie. W tym momencie chcą od nas pieniądze i potrzebne wszystkie dokumenty(ksera dowodów, świadectw pracy, aby być wiarygodnym. Wyciągają nasze walizki i chcą kase. Mówimy żeby nas wpuścili do mieszkania a oni ze dobrze jeden z nich zostanie z nami a kierowca musi juz jechać z pieniędzmi i dokumentami i ze nie ma czasu wchodzić na mieszkanie. Ja z dziewczyna mówimy ze rezygnujemy i znowu dzwoni ta wredna baba pokrzykując sobie ze są cały czas ze mną problemy i ze mamy im dać kasę, bo nie wpuszcza nas na mieszkanie. Wiec my odeszliśmy stamtąd jakieś 20m, ale niestety tamci dwaj nie dali się namówić zostali i dali kasę kierowcy. Jeden z nimi został, ale tylko na chwile, bo kierowca zatrzymał się 2m dalej i go zawołał ze zapomniał kluczy podszedł do auta wsiadł i tamci zostali bez mieszkania i bez kasy. Zadzwonili na policje pojechaliśmy tam razem w czwórkę i zjawiły się tam jeszcze dwie osoby oszukane w tym samym dniu w ten sam sposób.My następnego dnia wróciliśmy do polski, ale co się stało z tamtymi nie mam pojęcia zostało im 10 funtów bez pracy i bez mieszkania. Tak kończy bardzo wielu polaków oszukanych przez ta firme. Prosze umieścić to jak najszybciej, bo okradają ludzi z całej kasy i nie mają, za co wrócić, którzy kończą później na dworcach lub ulicach. Pozdrawiam

www.oszukany.pl Ignorowanie faktów nie sprawia, że przestają one istnieć." - Aldous Huxley
a czy zawiadomiliście Gazetę Wyborczą o tym?
może by napisali artykuł, bo ludzie ją głównie kupują, jak pracy szukają?
a czy zawiadomiliście Gazetę Wyborczą o tym?
może by napisali artykuł, bo ludzie ją głównie kupują, jak pracy szukają?
na waszym miejscu napewno bym zapisal nr. tablic samochodu
i poszukal nr. tel do inspektora pracy rejonu londynu , albo poprostu zglosil to londyjskiej policji ze tak sie tam dzieje
Polacy to jeszcze nie dojrzale spoleczenstwo i ignoruja tego typu ostrzezenia

« 

Pomoc językowa - tłumaczenia

»

Pomoc językowa

Zostaw uwagę