Praca wakacyjna dla studentów na pld. Europy

Temat przeniesiony do archwium.
1-30 z 56
poprzednia |
witam,

czy ma ktos z was jakies doswiadczenia w zwiazku z podejmowaniem sezonowej pracy na okres wakacji na poludniu europy ? (grecja, wlochy, francja, hiszpania). mam 20 lat, studiuje dziennie i zamierzam we wakacje sprobowac poszukac pracy za granica na poluniu europy. jak narazie w zwiazku z przeszukiwaniu zasobow inetu natrafilem na informacje, ze trzeba gdzieniegdzie miec tza. VISĘ ?? nie wiem co to, moze ktos sie zna (tu nie chodzi o zwykla wize - to jest chyba nazwa jakiegos pozwolenia pracy, karty). jest bardzo duzo stron zawierajacych oferty pracy, mozna sie umieszczac na forach, itd. mnie by interesowala praca: zajmowanie sie sprzeteam na plazy, pomoc w kuchni, obsluga w jakims barze, kelner, portier w hotelu, praca w fabryce, przenoszenia czegos... .niestety nie robilem nigdy za kelnera, nie mam wiec doswiadczenia - jedynie roznosilem ulotki. ale na tych stronkach angielskich jest napisane, ze doswiadczenia mozna sie szybko przyuczyc na miejscu takze nie powinno byc z tym duzego problemu. szukam w ten sposob pracy - nawet nie patrze na oferty typu work & travel, jakies campusy itd. organizowane oficjalnie u nas bo trzeba miec niezla lapowe, aby z tego skorzystac. po prostu jest drozej ale 100% pewnosc a tak jak ja szukam - taniej i niepewnie. ale kto nie ryzykuje ten nie zyskuje. tak wiec jak macie jakies opinie to prosze - napiszcie je tutaj, dzieki.
ja w te wakacje pracowalam w grecji i powiem ci ze ani ja ani moj chlopak nie mamy zamiaru juz tam wiecej pojechac.znam wiele przypadkow ze grecy nie sa chetmi do zatrudniania legalnie a wtedy... traktuja nas po pierwsze jak ekstremalnie biednych, po drugie jak tania sile robocza itp.
tak wiec odradzam...
Witam,tez studiuję(mediteraneistykę zaocznie)niestety nie mam doświadczenia w pracy z agranicą,ale również takowej poszukuję.Umiem trochę j.włoski(zdawałąm z niego maturę) a teraz uczę sie hiszpańskeigo więc w sumie najłatwiej byłoby mi szukać pracy tam gdzie TY tj. na południu Europy-ale!Myślę intensywnie nad wyjazdem na Północ-tj. do Norwegii.Z tego co słyszałam od znajomych-ludzie są życzliwi a kasa niezła.Myślę o zbieraniu truskawek, malin,czy malowaniu domów(najlepiej płatne)-bo do tego ewidentnie niepotrzebne są szczególne kwalifikacje.Ale to Cię chyba nie interesuje..
hej
Jestem tegorocznym mturzysta i zapowiadaja sie dla mnie bardzo długie wakacje wec chetnie wyjechałbym do pracy za granic w poscie pisałas o Norwegii jkbys mila jakas pewno oferte to prosze daj ucze sie od 6 lat angielskiego i chetnie zabiore sie za każda płatna prace ;) pozdrawiam
ostatnio dużo znajomych mi osób wyjeżdża na Cypr, ciepło, ładnie, normalny język (angielski; gdzie np. we włoszech ciężko jest się dogadać, bo oni nie mają ciągot do nauki angielskiego;) )
rozmawiałam z jedną koleżanką, była pół roku i była zadowolona. trudno mi powiedzieć cokolwiek bliżej, ale może warto poszukać na Cyprze? sama chętnie bym się tam wybrała... szczególnie w wakacje ;)
Czesc Darek!
Ja tez poszukuje legalenej pracy sezonowej za granica na wakacje! Studiuje dziennie na 2 roku i chcialabym pojechac na ok 4 mies i gdzies gdzie moge sie pozrozumiewac po ang, ja zastanawiam sie nad oferta work&travel gdyz nie mam zadnych innych mozliwosc aby cos sobie zalatwic!Jesli ty masz jakies propozycje, ktore moglbys rowniez zapropomowac mnie to prosze napisz na [email]
Pozdrawiam.
aneczka- a masz mozliwosc nagrania jakiejs roboty czy tylko w ciemno bo jak masz cos to ja z checia bym pojechal.
to moje gadu 5460027
Hej, ja tez jestem na dziennych i w tym roku zamierzalam sie wybrac na concordie2005 na farme do Anglii. Jesli ktos sie tez sie wybiera to niech da [email]
ello :)
dopisuje sie do listy zainteresowanych ale nie zorientowanych. intersuje mnie hiszpania albo anglia. a moze ktos zna jakies biuro co prowadzi leglana prace ?? bo tak w ciemno to tez mi sie nie usmiecha
pozdro
Też poszukuję pracy na wakacje, też studiuję dziennie. Bardzo zależy mi przede wszystkim na tym, by praca była pewna. To dla mnie najważniejsze, aby w ciemno nie pojechać (a chciałabym pojechać z przyjaciółką). Preferencji bardzo ograniczonych nie mam ;) interesuje mnie Norwegia, Anglia, któryś z krajów niemiecko języcznych lub południe Europy. Jeśli ktoś ma jakieś informacje na taki temat - mail jak widać, gotowy na przyjęcie nowych wiadomości :) ---> [email]
Osobiście również spotkałem się z opinią iż na Cyprze jest całkiem niezła robota, szczególnie w szeroko rozumianej branży hotelarskiej i gastronomicznej. Proszę zatem osoby doświadczone tego typu pracą lub chętne do wyjazdu o kontakt. Mój mail: [email] lub [gg] .
Hej wszystkim!
Czy ktoś z Was pojechałby do USA z oferty biura jakiegoś (mam dwa sprawdzone )?
Studiuje na 2 roku w Wawie i chciałabym pojechać na 4 miesiace. Jeśli macie ciekawe oferty na Cypr też chętnie skorzystam:)Mój mail: [email]
Jeśli macie jakąś w miare pewną oferte pracy na Cyprze lub w Anglii to prosze o mejla bo jestem zainteresowany wyjazdem w te wakacje
[email]
Ja może bym się wybrał jak są tam jeszcze miejsca i rodzaj pracy by mi odpowiadał. Jak masz jakieś dokładniejsze info to prosze o kontakt
[email]
chcecie charowac 12 godzin dziennie za 3,50 Ł na farmie w Anglii!!! Raczej nie!!!! Odradzam dla malo wytrzymałym!!!
ja tez szukam takiej pracy! znam niemiecki i troche angielski ! moze Ty wiesz jak znalesc jakaś prace bo ja juz przegladalam duzo stron z ofertami i nadal nic nie znalazlam! pozdrawiam
cześć, ja też szukam pracy za granicą na wakcje, miejsce dowolne byle anglojęzyczne, czy możesz podaćmi nazwy i namiary tych sprawdzonych biur, dzięki, moje [gg] , mail [email]
Ja jestem równiez zainteresowany pracą za granica i szukam obecnie ofert.Znalazłem kilka,ale że jestem z natury człowiekiem bardzo zapobiegliwym postanowiłem je gruntownie sprawdzić i okazało sie że obiecane warunki w umowie są tak naprawde nie do osiągniecia.Apeluje do wszystkich każdą oferte sprawzajcie gruntownie żeby pózniej tego nie żałować.Jak cos znajdziecie(Chodzi mi głownie o kraje anglojezyczne lub takie w ktorych po angielsku można sie porozumieć)to dajcie znac na mojego meila [email] ja znajde cos dobrego naprawde godnego zainteresowania i co najwazniejsze pewnego to dam znac na forum.GORĄCE POZDROWIENIA WSZYSTKIM.Życze Powodzenia!!!
sluchajcie co do cypru znajomy byl w osatnie wakacje i mowil ze fatalnie jest tam z praca zle placa i drogie zycie utrzymanie(dobrze sie powodzi tancerkom np na rurze) a co do stanow nie jedzcie na wszelkie campy resorty itp bylam wiem ! i odradzam z calego serca , szczegolnie "camp america" totalna porazka jesli chodi o prace a o kasie to lepiej zapomniec. W te wakacje chcialabym sprobowac znalezc cos we Wloszech -ucze sie wloskiego lub w Niemczech -niemicki umiem. Jakby ktos mial jakies namiary oferty pracy np w barze czy cokolwiek innego chetnie sie zalapie , moga byc Wlochy i niemcy ale inne kraje euro[pejskie tez moga byc. Moj numer [gg] Pozdrawiam
witaj Aniu. też w tym roku mam plany wyjazdowe za granice w celu zarobkowym. myślałam właśnie o zbiorach owoców, czy, jak piszesz, malowanie też by wchodziło w gre. co miałaś na myśli mówiąc, że niepotrzebne są kwalifikacje? mówiłaś o języku?
bardzo Cię prosze, odpisz mi na adres: [email]
pozdrawiam. magdalena.
Czesc ,czy moglbys mi pisac jakie zebrales informacje na temat pracy na poludniu kraju.Ja tez jej poszukuje.Moj e-mail [email]
pomylilas sie-mialam na mysli prace na poludniu europy;).Kazdemu moze sie to zdarzyc;)
ja tez szukam pracy za granica - jak macie jakies namiary to przeslijcie mi na maila [email] - znam angielski i rosyjski jakby co :)
Ja jadę już drugi raz do Grecji , wprawdzie traktują Nas w Grecji jak traktują ale jadę tam zarobić. Jakby co daję meila panienki która taką pracę wam załatwi tzw. Work and Travel Grecji , nakłady zwracają się po imesiącu.
namiar na pracę w Grecji : [email]
tez chcialabym jechac do pracy za granice,jesli mozesz podac szczegoly,to bede wdzieczna,pozdrawiam krysia
Witam Mam na imie Ewa i studiuje na drugim roku pedagogike resocjalizacyjna. Jestem zainteresowana praca za granica na okres wakacyjny. Jesli jestes w stanie mi pomoc to bede bardzo wdzieczna. Jestem osoba ambitna sumienna i obowiazkowa. Nie boje sie zadnych wyzwan. Zalezy mi na pracy w czasie wakacji. Pozdrawiam. Moj E mail to [email]
hej ludzie,

ale Wy jestescie....... ;P
napisalem ten post prawie rok temu i nikt mi wtedy raczej nie odpowiedzial, a teraz tyle postow.... nie spodziewalem sie tego, bo tez pierwszy raz tu zagladam od hohoho.... wiec pytam sie was: czy dalej szukacie bo ja tak (po zagranicznych stronach), ale zastanawiam sie jakby to bylo wziac ok 1.000 PLN i pojechac, wynajac gdzies mieszkanie np wakacyjny domek na kilka osob (wyszloby taniej) i wtedy rozpoczac poszukiwania . czy ktos juz tak probowal ? moze sie podzieli wskazowkami ?

piszcie !!!!!! odezwijcie sie........tutaj
aha....jestem z krakowa jack cos i studiuje na 2 roku na AGH...
Ja jestem zdania ze najlepiej szukac pracy jak sie jest juz na miejscu bo w razie odpowiedzi nie ma problemu i mozna szybko odbyc rozmowe kwalifikacyjna. A co do technik to tutaj np u mnie na poludniu francji do pracy takiej jak w hotelach czy kuchni pracodawcy wogole nie daja ogloszen wiec najlepiej jest po prostu pozostawiac albo wyslac kilkanascie CV , na 100% ktos oddzwoni. Rekrutacja na sezon 2005 dzieje sie w kwietniu / maju wiec ci co szukaj musza sie troche pospieszyc.
Temat przeniesiony do archwium.
1-30 z 56
poprzednia |

« 

Nauka języka

Zostaw uwagę