manchester

Temat przeniesiony do archwium.
witam :)
Poszukuje osoby z ktora moglabym pochodzic po agencjach i razem szukac pracy. we dwojke razniej szczegolnie ze jeszcze nie znam zbytnio miasta :)
Witam..
nie szukam pracy ale mam duzo czasu wolnego :P
Moge ci towarzyszyc jak chcesz w poszukiwaniach ::D
to fajnie, oczywiście mam nadzieję, że wiesz gdzie są jakieś agencje :D :D :D no chyba, że wiesz gdzie potrzebują pracowników :) hehe
Ja w Anglii od 13 miesiecy jestem
agencje- sam bylem tylko w jednej :D ale pare wiem gdzie sie znajduja :P
Co do roboty to jest pelnoo :D wiec ze znalezieniem czegos dla Ciebie powinno pojsc szybko :p
pisz na maila jak cos :P
[email]
Hej, ja tez mysle o wyjezdzie do manchesteru we wrzesniu, ale kompletnie nie wiem jak i gdzie szukac mieszkania i pracy. Mieszkanie najlepiej byloby zalatwic jeszcze z polski, ale jak to zrobic nie bedac na miejscu i nie ogladajac przed wyjazdem? Jakie dzielnice polecacie (salford, stockport, fallowfield, itp.)? No i jak na miejscu zabrac sie za szukanie pracki? Polecacie slynne jobcentreplus, a moze jeszcze inne agencje, np. prywatne (czy mozna w takich agencjach liczyc na pomoc polskiego konsultanta?) Poradzcie:)
mieszkania sa na www.manchester.gumtree.com - tam tez niekiedy sa ciekawe prace
Ale jak nie umiesz ang. to jak sie porozumiesz w pracodawca?
witaj napisz do tej osoby moj kumpel anglik mieszka menchester moze ci pomoze, oczywiscie po angielsku do niego napisz oto jego emal [email]
Hej terri, nie napisalam, ze nie umiem angielskiego, ale nigdy nie mialam stycznosci z "zywym angielskim", wiec trudno byloby mi na poczatek dogadac sie z anglikiem przez telefon w sprawie mieszkania czy pracy. Zupelnie inaczej rozmawia sie face to face, a inaczej przez telefon.
Hej
Ja byłabym chętna bo też szukam :)a z kimś zawsze raźniej
Pozdrawiam
witaj jezeli jestes w mencherster to napisz do mojego znajomego po angielsku jest anglikiem i mieszka tam moze ci pomoze [email]

ma na imie david b
powodzenia
Witam :)

Ja tez wybieram sie do manchesteru tyle ze w okolicach listopada. Czy ktos bylby chetny na wspolna podroz, wynajecie mieszkania czy cus? Po prostu wiem ze w grupie(a 2 osoby to juz grupa :P) zawsze jest razniej i lepiej.

[email] piszcie jesli mozecie pomoc :)

bardzo bym prosil o jakakolwiek pomoc ;-)

pozdrawiam

Michał
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Studia za granicą

»

Pomoc językowa - tłumaczenia