Camp America, CCUSA czy Camp Leaders ?

Temat przeniesiony do archwium.
Hej mam pytanie odnośnie organizacji wysyłajacych na obozy do USA. Chcialbym wyjechac w nastepnym roku, ale wczesniej chcialbym sie upewnic, ktora z organizacji jest najbardziej optymalna. Wszystkie 3 firmy wydaja sie być spoko, Camp Leaders jest zdecydowanie najtansza, czy ktos z Was juz wczesniej przez nich wyjeżdżał?
No tak, wszystkie 3 firmy sa spoko. Jednak Camp America jest najbezpieczniejsza. A jesli chodzi o bezpieczenstwo to moge zaplacic troche wiecej. A z Camp America bylam juz 2 razy i naprawde moge polecic =)
Z mojej rodziny byl kuzyn na Camp America i nie byl zadowolony.. Byl na jakiejs wiosce, pracowal od rana do wieczora, pieniadze marne i do tego umowa mowila co innego a on robil co innego. Ale znow jego znajomi byli rok wczensiej i byli bardzo zadowoleni. Takze to kwestia tego gdzie trafisz.
Ja byłam z Camp Leaders i jestem bardzo zadowolona, na tyle ze wracam z nimi, jako jedynia firma oferuja program z 0 PLN dla osób powracających na camp,

jakoś słuchać mi się nie chce że warto płacić 2400 za wyjazd na kamp do USA kiedy dolar jest wart około 2,4 PLN, ja wiem że w wyjazdach na kamp kasa jest najmniej ważna ale mogło by coś zostać po takim wyjeździe...

Camp Leaders poprostu dostosowało swoje ceny do watrości dolara, jeszcze kilka lat temu bilet do USA kosztował ponad 2500 PLN teraz mozna już lecieć za 1700 PLN, więc automatycznie cena programu spada
Warto też dodać że Camp Leaders jest jedyna firmą na rynku która pobiera opłaty dopiero po zaakceptowaniu na program, tak więc nic sie nie ryzykuje rozpoczynając proces aplikacji,
Osobiście uważam że jeśli firma ma misję i chce reprezentować coś sobą to dąży do obniżenia kosztów, w końcu studenci nigdy nie należeli do najbogatszej częsci społeczeństwa :)
jeśli ktoś myśli o KAMPIE warto wejść na stronę www.campleaders.com
pzdr
Ja bylam z Camp America w vermont ale wybralam opcje Resort - wyjazd jest bezpieczny, koleznki jedza nawet po 3 lata z rzedu. Prawda jest ze sie trafia na zadupia i odludzia - no ale przewaznie to w takich miejscach brakuje im staffu a nie w miami;-)..zarabia sie malo- no ale chyba nie liczycie na kokosy, jesli czesto nie trzbe zadnych kwalifikacji ani na dobra sprawe jezyka?:P..mozna za to potem pozwiedzac;)
minusem byl fakt ze jesli chce sie wyjechac z kims np koleznka to jedyna opcja jest wybranie sie na darmowe w tym przypadku targi pracy.
Opłaty:
- camp america: 1290 zł (osobno trzeba zapłacić za wizę i oświadczenie o niekaralności)
- camp leaders: 1250 (osobno opłata za wizę i zaświadczenie o niekaralności)

Zarobki jako stuff na campie (9 tygodni pracy):
-camp america: 1200$
-camp leaders 1250$

Które bezpieczniejsze?
tego nie wiem :)
Plusem jest w camp leaders , że opłaty są na końcu. NAtomiast jeśli nie przydzielą Ci miejsca na campie w camp america to zwracają wszystkie pieniądze, co do złotówki.
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa - Sprawdzenie

»

Pomoc językowa - Sprawdzenie