jak to jest z tym PROFESORKIEM???

Temat przeniesiony do archwium.
Mam mały dylemat-nie wiem które cześci z zestawu Profesor Henry są potrzebne do dobrej nauki angielskiego.Zakladam że gramatyka jest niezbedna, ale co do tego dokupic-"słownictwo"czy "rozumienie ze słuchu"-niestety nie stac mnie na wszystkie te pozycje naraz wieć musze wybrać-co jest wazniejsze i lepsze.Rozwiazaniem mógłby byc zakup wersji 4.0 od kogos gdzie zdaje sie gramatyka i rozumienie ze słuchu so połaczone razem-tylko czy ta wersja jest warta zakupu gdy jest juz nowa 5.0-czytałam że w nowej wersji wszystko jest duzo lepsze.A moze istnieje inny dobry program który pomógły mi pomóc w przygotowaniu do matury-prosze o pomoc i z góry dziekuje
To zależy od tego kiedy przystępujesz fo matury. Jeśli w tym roku, to nie zastanawiaj się dłużej, tylko kup Słownictwo i Gramatykę w wersji 4.0 i bierz się do pracy. Jeśli masz na naukę trochę więcej czasu, to kup Gramatykę 5.0 już dziś, za trzy miesiące Konwersacje i rozumienie ze słuchu, a Słownictwo 5.0 kiedy się ukaże, bo przecież jeszcze go nie ma.
Producent programów z serii Profesor... na swojej stronie www podaje info, że wersja 5.0 Profesor Henry Słownictwo ukazuje się na pocz. lutego. Niecierpliwie na nią czekam- czy masz jakieś informacje, ze jej wydanie się opóźni?? Właściwie juz powinno być dostępne.
oki wielkie dzieki za rade :)
Czy mam przez to rozumieć ze wersja 4.0 jast nieco uboższa w materiał od 5.0?
Znaczenia to większego nie ma bo już kupiłam 4.0 ale warto wiedzieć jak to jest.
Na słownictwo czekam.
Pozdrówki dla bjk ;)
PS. wlasnie sprawdzałam na stronie http://www.edgard.com.pl/katalog-slow40.html -już jest słownictwo 5.0.
Zastanawia mnie tylko jedno-czy do nauki słówek lepszy bedzie Profesor czy może SuperMemo-czy jeśli już kupiłam gramatyke i rozumienie ze słuchu to i słownictwo również z zestawu profesorka Henrego powinnam kupić???
To zależy, przecież oba zestawy zawierają różne podzbiory słówek. Dla początkujących, moim zdaniem będzie lepsze "Słownictwo". Przemawiają za tym prostsze słówka oraz skuteczniejszy, dzięki większej ilości ćwiczeń algorytm nauki słówek.

Za nauką z SM przemawia z kolei inny, bardziej zaawansowany zbiór słów i wyrażeń, oraz prostota wprowadzania własnych słówek.

PH Słownictwo również oferuje tę możliwość, ale tworzenie własnych podzbiorów ćwiczeń jest bardziej skomplikowane.
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Praca za granicą

»

Praca za granicą