prśba do bejotki

Temat przeniesiony do archwium.
hej BJK-wiem ze podobne tematy były już poruszane ale tan bardziej szczegółowo traktuje sprawe wiec byłbym wdzieczny za Twoją opinie:

Co bardziej wszechstronnie uczy angielskiego:
-Profesor Henry(chodzi mi o wszystkie 3 części wersji 5.0)
-czy może SM;"First steps..."+"Next..."

Który z tych programów(zestawów) bedzie lepszy by opanować(rozwijać) swój angielski.Zdaje sie(z tego co wyczytałem) że "First..." i "Next..." są typowymi kursami z lekcjami.Czy Profesor Henry równierz może pełnić taka role czy ma on raczej luźną forme i służy w zasadzie tylko jako pomoc-np. do matury czy też ogólnie nauki w szkole.
Bede wdzięczny za opinie która z ww pozycji jest lepsza do samodzielnej pracy i przerobienie której daje lepszą znajomość: słownictwa,rozumienia ze słuchu,gramatyki-ogólnie angielskiego
Trudno te programy porównywać. First Steps i Next Steps są kursami przeznaczonymi dla ludzi, którzy chcą się nauczyć języka samodzielnie, którzy raczej nie mogą brać udziału w kursach stacjonarnych a język jest im potrzebny.

Programy Edgarda (Profesor Henry ...) są z kolei programami przeznaczonymi dla ludzi (częzsto bardzo młodych), którzy uczą się języka w szkole, na kursie lub lektoracie i chcą rozwijać swoje sprawności językowe. To są elektroniczne podręczniki słownictwa, gramatyki i rozumienia ze słuchu.

Oczwiście nic nie stoi na przeszkodzie, żeby korzystać zarówno z Firsta jak i Profesora.

Musisz jednak wiedzieć, że skuteczność nauki nie zależy od podręcznika czy programu, ale od tego jak się uczysz. Niezależnie od tego, który z nich kupisz, jeśli nie będziesz z nich korzystał minimum godzinę dziennie, codziennie, to będzie znaczyło, że wyrzuciłeś te pieniądze w błoto.
No to jest troche martwiace-ta systematyczność.
Czy metody typowe gdzie np. korzystam z podrecznika, słucham dołączone do niego kasety i nastepnie na ich podstawie wypełniam ćwiczenia równiez wymagaja tak dużej pracy i systematyczności-mi by odpowiadało 4 razy po godzinie w tygodniu.I jaki bys kurs polecił komus średniozaawansowanemu???????
Języka należy uczyć się codziennie albo wcale. Jeśli czujesz się średniozaawansowanym to sam dobierz sobie podręcznik. Przecież nie wiem z czego do tej pory się uczyłeś, jakie wyniki osiągasz w prostych testach, na podstawie czego uważasz się za średniozaawansowanego.
BJK is nice to c ya again here - I thought you threw up the sponge. It's ok you're back

Regards
swój poziom określiłem jako średni bo własnie koncze nauke z "English grammar in use" R.Murphy'ego.Książka ta jest dle mnie zrozumiała w ok 70%.Czy po przerobieniu takiej ksiazki da mi coś przerabianie "first steps in english" czy lepiej od razu robic "next.." albo cos adekwatnego.Pytam bo nie znam zawartości i 'mocy" kursów Krzyżanowskiego-wiem tylko że jest dużo kaset ;)
Zajrzyj na stronę www.supermemo.net. Zamów hasło dostępu na dwa tygodnie i wypróbuj. Ja Ci nic więcej poradzić nie mogę na odległość.
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Szkoły językowe

»

Pomoc językowa

Zostaw uwagę