Import audio do SM

Temat przeniesiony do archwium.
Pracuję z SM SpeedUp od pewnego czasu, ale jak wiadomo "apetyt rośnie w miarę jedzenia" i tworzę własne bazy głównie z materiałów które czytam (książki, prasa itp..). Jak wiadomo łatwiej przyswoić słowa które się widzi i co ważniejsze słyszy, więc moje pytanie dotyczy właśnie tego.
Wiem, że można importować dźwięk np. ze słownika Langmastera, tyle tylko, że nie bardzo kapuję jak to zrobić.
Wiadomo, że na nośniku są wszystkie pliki wav. z dźwiękami - wymową, ale są one ponumerowane i jak trafić żeby zaimportować właśnie to co jest mi potrzebne???
Z góry dzięki za pomoc.
Mozna to zrobić przy uzyciu programu Total Recorder, który zapisuje dźwięk odtwarzany przez słownik. Zapisać go w postaci slowo.wav w roboczym folderze. I zaimportować ten plik.

Można też importować do bazy SM dźwięk z kaset audio bedących załącznikami do podręczników. Wtedy lepiej posługiwać się procesorami dźwięku np. Cool Edit (ja uzywam wersji Cool Edit 64).
Dzięki wielguśne, już działam, miałeś genialny pomysł z tym programikiem, że też sama na to nie wpadła!!!!
Teraz "świat audio" stoi przede mną otworem.
Dzięki jeszcze raz!!!

»

Pomoc językowa