Jak oceniacie poziom , przydatność słownictwa

Temat przeniesiony do archwium.
w programach First Steps in English , The Next Steps in English oraz Profesor Henry Słownictwo 5.0 ? W Next Steps... ( zrzuty ekranowe ) Są takie zdania aresztowany po przybyciu , ta sama kopalnia miedzi. Czy więcej jest takich nie przydatnych zdań , wyrazów ?
"Kursy First Steps in English" i "The Next Steps to English" zostały opracowane przez wybitnego autora i popularyzatora języka angielskiego. Jednak zostały opracowane przede wszystkim z myślą o dorosłych, którym język będzie potrzebny w pracy zawodowej. Słownictwo jest w nich bardzo staranni i bardzo logicznie dobrane. Zwróć uwagę, że prawie nie ma tam pojedyńczych słówek, głównie są wyrażenia składające się z kilku słów.

Jeśli masz obawy, że słownictwo jest niewłaściwie dobrane ucz się z programów dla dzieci.
Nie ma się co denerwować. Nie wiem dlaczego każde pytanie traktujesz jak atak na supermemo. Nie mam ochoty wyrzucać pieniędzy w błoto dlatego pytam , żeby mieć pewność co do właściwego wyboru. Kto pyta nie błądzi. Czasami mam wrażenie , że jakoś jesteś związany z wydawcą.
Nie denerwuję się, ani nietraktuje każdego pytania jako atak na SuperMemo. Nie jestem też związany w żaden sposób z jego wydawcą. Tylko cenię jego działalność. Od wielu natomiast lat znam kursy Dr Krzyżanowskiego.

Ucząc się angielskiego i marząc o wyjeździe do któregokolwiek kraju angielskojęzycznego musisz też się liczyć z mozliwością "aresztowania zaraz po przybyciu". Nigdy nie wiesz co ci mogą podrzucić do plecaka. W jednym z naszych seriali obyczajowych detektywowi wcisnęli aparat fotograficzny nafaszerowany narkotykami.

Ważne jest, by w takiej sytuacji rozumieć, co Ci zarzucają, Takie jest niestety życie.

« 

Studia językowe

»

Studia za granicą