ENGLISH 901 WYDAWNICTWA MACMILLAN

Temat przeniesiony do archwium.
Czy ktoś miał z nim do czynienia : wasze opinie , gdzie można go kupić ?
SZUKAM NAGRAŃ DO LEKCJI z "ENGLISH 901" Macmillan'a.
[email]

Ja mam doczynienia od kilku dni :)) z ENGLISH 901 Macmillan'a. Znalzłam te książki (6 sztuk) u babci na struchu. ( Wydanie z 1972 r!!!). Z opisu wynika, że to jest komplet. czyli faktycznie 6 książek.
Powinno być jeszcze 12 płyt !!!, ale ich na strychu nie znalazłam.

W kazdej książce jest 10 lekcji. Każda z nich rozpoczyna się 15 podstawowymi zwrotami, które następnie są powtórzone w formie graficznej: INTONATION.
Następnie jest 15 Questions and Answers.
Później ok 15-25 SUBSTITUTION DRILLS, które utrwalają wcześniejszy punkty i rozszerzają słownictwo o kilka - kilkanaście nowych słów. Następnie wsytepuje ok 6-8 pełnych CONVERSATION, które utrwalają słownictwo oraz umijętność zadawania pytań i udzielania odpowiedzi (BARDZO OK:!)).
Po tym następuje EXERCISES - Po dokładnym poznaniu wcześniejszego materiału wydają się być banalnie proste i łatwe.
Każda lekcja kończy się zebraniem nowego słownictwa z lekcji czyli WORD LIST.

Po każdej 5, 10, 15, 20, 25 itd, lekcji jest: REVISION ONE (UNITS 1-5) ITD. Jest to taki niby test / powtórka z ostatnich 5 lekcji.

60 lekcji jest podzielony na 6 książeczek (w każdej po 10 lekcji)formatu "zeszytowego", a tym samym zabranie książeczki ze soboą czy w zapakowanie jej np do torebki i wyjęcie w każdej chwili by trochę się pouczyć :). nie sprawia trudności,
No i nie ciągasz ze sobą CAŁEGO materiału, a tylko 10 !! lekcji :))

Ksiązki te wymagają współpracy ze słownikiem, nie dość uciążliwego :)).
No i umijętności czytania (fonetyka- to można sobie załatwić u koleżnaki np 2-3 godziny).

Minus daję za grafikę: ksiązeczki wydane są czarno - białe, ale może oto chodziło, by nie rozpraszać kolorkami :)) Jeśli tak to OK, choć czego można się spodziewać po wydawnictwie z 1972 roku? ;)

Podsumowując:

POLECAM JĄ WSZYSTKIM, którzy samodzielne, w łatwy sposób chcą poznać podstawy angielskiego. Przerabianie lekcji nie jest kłopotliwe ani stresujące, wprost przeciwnie!:) Sama z przyjemnością się do nich dorwałam i mam zamiar te 60 lekcji przerobić w 3 miesiące!

Jeśli ktoś posiada nagrania do tych 6 książeczek to chętnie bym skorzystała.

[email]
English 901 to podręcznik, który powstał parę lat wcześniej niz Twoje wydanie. W połowie lat 60 był na naszym rynku w kilku księgarniach podręcznik English 900. Oprócz ksiązeczek i płyt, o których napisałaś w komplecie były jeszcze zeszyty z ćwiczeniami. Zachęceni popularnością i świetnymi recenzjami autorzy poprawili i uzupełnili go. Nowe wydanie miało już tytuł English 901. Zmiana tytułu została wytłumaczona następująco:

Jeśli ktoś nauczy się 900 słówek i wyrażeń zawartych w naszym podręczniku, to wyrażenie dziewięćset pierwsze i każde następne ułozy bez trudności sam.
Niestety autorzy popełnili mały błąd. Jedno z wyrażeń było w dwóch odległych lekcjach. Zatem wszystkich wyrażeń było 899 i juz dziewięćsetne trzeba było wymyślać samemu.

W sumie na naszym rynku były 2 lub 3 wydania podręcznika, 2 płyt i 1 kaset.

Płyty były winylowe, dla oszczędnośći nie uwzgledniono konieczności zaznaczenia przerw miedzy lekcjami i pracowało sie z nimi dość cięzko. Na ogół jesli jeden z użytkowników intensywnie się uczył, to następny słyszał "trzaski" po angielsku ;))).
Ewa, czy Ty sprawdzasz swoją pocztę?
Jak firma wydała płyty a jaka kasety.
Witam,
Reaktywacja tematu - Czy dysponuje Pan może nagraniami audio do wspomnianego wyżej kursu (English 901)? Jeśli tak proszę o udostępnienie.
Z góry dzięki za wszelką pomoc,
Pozdrawiam
[email]
Witam,

po Nowym roku będę dysponować wersją English 900. namierzyłam za granicą wydanie z 1964 r. i sprowadzam. będę dysponować zbindowanym ksero- na pewno 3 książki(poziomy) na początek, do tego płyty z nagraniami w formacie mp3. zaznaczam jednak, że materiał był swego czasu przegrywany z kaset i płyt i choć wzmacniany/czyszczony przez magików informatyków, to w kilku miejscach nie jest idealne stereo ale słychać.Tyle wiem, ze wstępnego przesłuchania.Znalazłam to wydanie przypadkiem, poznając osobiście gościa, który w 2 miesiące nauczył się mówić na tyle sprawnie pełnymi zdaniami dzięki temu kursowi, że udało mu się dostać na studia anglojęzyczne. Jak dostanę swoje zamówienie, to napiszę co mam w ofercie dokładnie.

jeśli ktoś jest jeszcze zainteresowany tematem to proszę o info.

kaśka
Jeśli Ktoś jest zainteresowany materiałami wspomnianego kursu wydawnictwa macmillan podaje e-mail, pod którym można mnie znaleźć

[email]

pozdrawiam

K.
cześć. Mam jedno pytanie. Masz czas??
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa

Zostaw uwagę