SuperMemo

Temat przeniesiony do archwium.
Mam pytanie w jaki sposób dołożyć własną bazę słówek do SuperMemo Advanced Speed Up!!!!?????

Bejotka jest mężczyzną, który mi na pewno odpowie, bo wiem, że orientuje się w programach o tematyce angielskiej!!!!!

czekam na jakieś wskazówki!!!

Pytanko drugie w jaki sposób zapamiętać wszystkie te słowa: Word Building np:
to employ, employee....
performance, to perform....
able, ably, ability......

co o tym sądzicie?????
BEJOTKA!!!!! Jak jest z tymi bazami? czy możn dokładać np bazy znajdujące się na stronce SGH???? może nie są najlepsze ale zawsze jakieś nowe słownictwo!!!!!
>BEJOTKA!!!!! Jak jest z tymi bazami? czy możn dokładać np bazy
>znajdujące się na stronce SGH???? może nie są najlepsze ale zawsze
>jakieś nowe słownictwo!!!!!

Oczywiscie, ze można te bazy wprowadzic do cyklu nauki programu SuperMemo. W tym celu musisz sciągnąć bazę z serwera sgh na swój HD. Prawdopodobnie jest ona spakowana ZIPem, powinnaś ją rozpakować do podkatalogu systems Katalogu w którym masz zainstalowany program SuperMemo i otworzyć nową bazę przez wybranie opcji file->open.

Tworzenie własnej bazy jest trochę bardziej skomplikowane, ale pisałem juz o tym, poszukaj.
wielkie dzięki za informacje
>Pytanko drugie w jaki sposób zapamiętać wszystkie te słowa: Word
>Building np:
>to employ, employee....
>performance, to perform....
>able, ably, ability......

Nauka słówek to nie tylko klikando, to wcale niełatwe zadanie intelektualne. Ucząc się z programami SuperMemo, Profesor Henry czy innym eTeacherem trzeba mieć pod ręką duży drukowany słownik i pomiedzy jednym a drugim kliknięciem trochę postudiować.

I(naczej nie uczysz się, a tylko udajesz to.
To się nazywa szybkość odpowiedzi! Już niespełna po 3 latach bejotka odpowiedział:)
Nie zauważyłeś dowcipnisiu, ze na podstawowe pytanie odpowiedziałem w 1,5 godz. Po jego zadaniu.
Temat przeniesiony do archwium.

»

Pomoc językowa