Pytanie dotyczace profesora

Temat przeniesiony do archwium.
Chciałam sie dowiedziec czym rózni sie wersja Profesora Henry 4.0 (słownictwo) od wersji 5,0 (słownictwo , wydana w dwóch płytach). Czy w tej nowszej wersji składjacej sie z dwóch płyt jest łacznie wiecej słówek niz na jednej płytce z wersji 4,0?
Tak w wersji 5.0 jest więcej słówek, więcej ćwiczeń. Poza tym w pakiecie wersji 4.0 znajdowały się dodatkowo programy Prof. Henty Konwersacje i Prof.Henry Rozumienie ze słuchu. W wersji 5.0 oba zostały wydane w odobnym pakiecie.
Sorry - miało być "W wersji 5.0 oba zostały wydane w osobnym pakiecie."
o ile wiecej ? czy mozna powiedzieć ze 4.0 zostal w 5.0 umieszczony na 1.2 , a 3.4 to nowe słownictwo? mam wersje 4.0 i zastanawiam sie nad kupieniem słownictwa 3.4, ale nie wiem czy nie wydam na marne pieniędzy.
Za odpowiedź z góry dzięki
>o ile wiecej ? czy mozna powiedzieć ze 4.0 zostal w 5.0 umieszczony
>na 1.2 , a 3.4 to nowe słownictwo?
o ile dobrze kojarze, to slownictwo z pakietu 4.0 zostalo rozdzielone do 2 pakietow 5.0 tj. 1.2 i 3.4
No właśnie, tylko czy aby na pewno, bo na ich stronie znalazłem cos takiego
" Baza słówek i zdań w programie Profesor 5.0 Słownictwo została znacznie wzbogacona i dopracowana. Przede wszystkim do wersji angielskiej, niemieckiej i francuskiej dodano kilka tysięcy nowych słówek i zwrotów. Dodatkowo, do większości słówek i wyrażeń (do wszystkich, które tego wymagały) dobrano przykładowe zdania pokazujące sposób ich użycia. Wszystkie zdania w programie zostały przy tym przetłumaczone i udźwiękowione przez native speakerów. Profesor Henry został podzielony na dwa pakiety różniące się poziomem trudności: Słownictwo Poziom 1 & 2 oraz Słownictwo Poziom 3 & 4."
takze wydajem i sie, że przynajmnie poziom 4 to nowe słownictwo
bejotka- moze Ty wiesz cos na ten temat ?
Pomyśl trochę, policz trochę. Prof. Henry 4.0 zawierał ok. 9.000 słówek. Prof. Henry 5.0 zawiera w sumie ok. 20.000. Nie mozesz więc uważać że to tylko rozbudowanie starej bazy o przykłady. Oczywiście w nowej wersji mogą, a nawet muszą znajdować się słówka ze starej. Przecież takie programy tworzy się dla nowych użytkowników.
Jestem na poziomie Intermediate,
zalezy mi na nauce slownictwa - szczegolnie ze słuchu - gdyz konwersacje to moja słaba strona.

Czy lepiej kupic "Profesor Henry 5.0 - Słownictwo poziom 3 & 4"
czy jednak
"Profesor Henry 5.0 - Rozumienie ze słuchu i Konwersacje"

Jak oceniacie te dwa programy ?
Pozdrawiam
To są programy. które trenują zupełnie różne sprawności językowe. Osoba na poziomie intermediate powinna codziennie ćwiczyć 45 min "Słownictwo" i 30-60 "Rozumienie ze słuchu i Konwersacje". Jeśli to jest dla niej za duzo to znaczy, że jest na poziomie underbeginner.
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Programy do nauki języków

»

Pomoc językowa

Zostaw uwagę