SM BE & SpeedUp, problemy, fonetyczna transkr. :D

Temat przeniesiony do archwium.
witam
Przerobiłem ten Basic English w jakieś 3 miechy, w sumie spoko, ale codziennie miałem ok 120 powtorek.. dużo troche ale teraz spoko jest bo skonczyłem i tylko powtarzam.. no efekt dobry i fajny programik polecam.. Teraz przez miesiąc porobie jeszcze a potem przejde na BE ang-ang..
ale jak to w takich przypadkach bywa zaopatrzyłem sie w wersje SM adv eng speed up (z netu ;P) i chciałem zobaczyć tylko czy działa coby w przyszłości (sprawa 1-2mcy moze wcześniej) nie miec problemów.. i tak..:::
1. są 2 cd.. 1 tj chyba instalacyjna a druga to najważniejsza część.. nie wiem po motyla tak to zrobili... zapewne część SMSU można było zmieścić na 1 cd.. >>> prosze o potwierdzenie że kopia jest ok ;D
2. wogole to myslałęm że bedzie lecieć po kolei rozdziałami te powtórki dlateko sentencja: that what is eaten troche mnie zdziwiła na początku używania programu (w tresci jest ta fraza w środku jakoś chyba),.... nie wiem czemu tak jest, ale pewnie to pozwoli lepiej zapamiętywać słownictwo...
3. Brak tych znaczków transkrypcji fonetycznej.... (są normalne litery Arial CE małe duże znaczki ^%^& itp.. czasami przypomina wymowe amer/ang,,, ale to nie jest napewno transkrypcja fonetyczna o jaką mi chodzi).. - no i nie wiem jak to zmienić.. lipa straszna.. (nie jest tak źle bo jakoś bez tego przetrwam)...

Jak już zacząłem nowy temat to troche popisze...
Gramatyki sie ucze z "Angielski dla początkujących" wyd Wiedza Powszechna.. niezmienione od 1978.. ja znalazlem w domu z 1978, ale na necie są identyczne... fajna w sumie book.. tak sobie troche suwam kartki i wogole...

Słownik Longman (ang-ang) na komputer (nie wiem jak przegrać ten cd, a pożyczyłem oryginał, i nie oddam jak nie skopiuje)... W połączeniu z SM, ucząc sie słowek (Basic Eng) włączałem sobie slownik i czasami kopiowałem zdania ze slownika do SM BE.. . Zauważyłem ze Speed Up to taki słownik wiec longmana może wywale...
Harry Potter and sorcerer's stone.. w sumie spoko, łapie kontekst po tym basic english, ale są też braki czasem, ale nie takie straszna... Kontekst łapie.. a że mam 20 lat to szczegóły przygód małego czarodzieja mnie [email] hehe.... no co tam jeszcze.... tak czasy itd gramatyke to jak czytam to w miare orientuje ale klasycznych zasad tworzenia to tak za bardzo bym uczyć kogoś nie mógł.. ogólnie bardzo mi sie podoba nauka (mowie tylko na podstawie sm be) z SM...

rozpisałem sie jak dziki jeleń.... za rok może 2 welcome to USA... :) - glowna motywacja... poza tym za małolata sie uczyłem englisha ale zrezygnowałem a rodzice mnie nie posyłali jak nie chciałem wiec sobie zawaliłem troche sprawe.. ale od jakiegos roku sie wziolem do roboty...
jak już zobaczylem ze można to jade z tematem

Prosiłbym bardzo o uwagi dotyczące tego co napisałem powyżej... są tu ludzie bardziej doswiadczeni i obeznani ode mnie więc może >jak mu sie nudzi i wogole to przeczyta< bedzie sie chciało napisać choc linijeczke pod tym topiciem...

Gorąco Pozdrawiam Cze
awkm

« 

Pomoc językowa

»

CPE