supermemo-kopiowanie własnej bazy danych

Temat przeniesiony do archwium.
Tak, wiem, że ta kwestia była wielokrotnie omawiana na forum, ale nie mogę nic znaleść w archiwum. będę wdzieczna za podpowiedz: jak przenieśc własną baze danych w SM? mam nowy komputer, już udało się przenieśc na niego aktualny stan nauki, ale niestety zniknęły wszystkie słowka wpisywane przeze mnie pracowicie w dział 'my own items' przez ostatnie pół roku. NA szczęscie są nadal na 'starym' komputerze. Jak je przeniesc na nowy?
Rozumiem, że chcesz przenieść bazę firmową, do której wprowadzałaś własne wyrażenia. W tym celu musisz przenieść do folderu Systems na nowym komputerze folder Baza i plik Baza.kno. Przedtem usuń z nowego komputera te same pliki zainstalowane z SM.
Bejotka: dzięki. ale niestety, nie bardzo zrozumiałam: nie mam katalogu Baza: mam tylko Systems i Proficiency - i podkatalogi w obu, ale zadnen nie nazywa sie baza. czy mogę przekopiować cały katalog Systems bez obawy ze cokolwiek mi 'padnie'?
Baza to umowne słowo, ja nie wiedziałem którą bazę SuperMemo masz. Zastąp słowo "Baza" nazwą swojej bazy (z zachowaniem dużych liter i wykrzykników).
hmm.. blondynka jestem - moja 'baza' nazywa sie na węzle: users own items, ale nie mam nic takiego w katalogu. so?
Nie chodzi o to jak nazywa się na węźle. Chodzi o to czy nazywa się "Basic English", Proficiency! "Speedup!" Czy jeszcze jakoś inaczej. Ty wprowadzałaś elementy do bazy firmowej. I tylko w niej możesz je odnaleźć. I właśnie tą bazę ze starego komputera musisz przenieść na nowy. Pamiętaj Musisz skopiować folder "Baza firmowa uzupełniona przez Ciebie" i plik "Baza firmowa uzupełniona przez Ciebie".kno ze starego na nowy komputer.
Temat przeniesiony do archwium.