Supermemo Speedup!

Temat przeniesiony do archwium.
Supermemo to temat-rzeka :-)
Przekopałam całe forum i nie znalazłam fatysfakcjonującej odpowiedzi...

Chciałabym kupić program Supermemo Speedup!, po prostu żeby poszerzyć moje słownictwo, niekoniecznie pod kątem CAE czy innego egzaminu.

Jednak Supermemo uczy angielskiego amerykańskiego, i choć zdecydowana większość słów w ang. brytyjskim i ang. amerykańskim jest taka sama, to obawiam się, że jednak będzie tam wiele słów używanych tylko i wyłącznie przez Amerykaninów.
Używając tych słów nie dogadam się z Brytyjczykiem, a w programie nie jest napisane, czy to słowo jest "tylko amerykańskie" czy "amerykańskie i brytyjskie", a ja raczej wolałabym uczyć się brytyjskiej odmiany.

Nie będzie przeszkadzało mi 300 czy 400 słów typowo amerykańskich, ale jeśli się okaże, że 3/4 słów nigdy nie przyda mi się w rozmowie z Anglikiem...
Nie wiem czy ktoś się połapał w tej mojej bezładnej pisaninie, ale jeśli tak, to proszę o odpowiedź...
Naprawdę nikt się w tym nie orientuje?? :(
Szkoda... teraz już naprawdę nie wiem, czy warto kupić ten program...
warto.
ile kosztuje taki program (bo moze tez sie skusze)??
tutaj strona supermemo i cennik:

http://www.supermemo.pl/sklep.php
dzia;]
witam,
mam ten program i jesli ktos bylby zainteresowany to chyba moglbym sprzedac, oczywiscie mam oryginal. korzystalem z niego jakies dwa tygodnie, troche sie nawet nauczylem, ale moj brak zorganizowania i konsekwencji nie pozwala mi sie systematycznie z niego uczyc :)

oczywiscie moglbym zaproponowac niższą cene.

Jesli ktos jest zainteresowany to prosze o maila jakub.sochacki @ list.pl
To prawda, najważniejsze bazy SuperMemo maja nagrania (i ortografię) amerykańską. Jeśli jednak upierasz się przy wymowie brytyjskiej, kup pakiety First Steps in English i (po 2 - 3 latach) The Next Steps to English. Materiału zawartego w nich starczy na 3-4 lat nauki, a wymowa jest brytyjska.

Jednak na Twoim miejscu nie dyskwalifikowałbym wymowy amerykańskiej. Angielski staje się łacina XXI wieku, z tym ze coraz bardziej jest to wersja amerykańska. Poza tym niezależnie od tego, której wymowy się uczysz, to i tak będziesz rozmawiała w slangu Polglish lub Polish English.

Bazy Speedup!, Proficiency! i Power Words mają jeszcze jedną zaletę - wyrabiają myślenie po angielsku, a to jest bardzo ważna umiejetność.
Temat przeniesiony do archwium.

Zostaw uwagę