SuperMemo SpeedUP! Do Utrwalania

Temat przeniesiony do archwium.
Witam
Zastanawiam się jak się jak to jest z tym etapem Do utrwalania?
Po etapie nauka zakładam, że nie znałem 30słówek, które uzyskały ocene Zero, a więc przechodzą do etapu utrwalania. Po skonczeniu nauki nowych słówek program przenosi mnie do utrwalania.
Czy ja mam tak długo powtarzać te 30 słówek w etapie utrwalania do momentu aż wszystkie słówka otrzymają ocenę Dobrze i znikną z etapu utrwalania? Czy to ma sens?
No bo przecież program wyswietla pytania po koleji, wystarczy ze zapamiętam 5 słówek w pierwszej rundzie i dam im ocene Dobrze.
W nastepnej będę miał już do zapamiętania tylko 25.
Czy mam przewijać pytania aż wszystkim tym słówką dam ocenę Dobrze, czy po jednej kolejce dać sobie spokój i wrócić do nich jutro?
Cytat: slomek3
Witam
Zastanawiam się jak się jak to jest z tym etapem Do utrwalania?
Po etapie nauka zakładam, że nie znałem 30słówek, które uzyskały ocene Zero, a więc przechodzą do etapu utrwalania. Po skonczeniu nauki nowych słówek program przenosi mnie do utrwalania.
Czy ja mam tak długo powtarzać te 30 słówek w etapie utrwalania do momentu aż wszystkie słówka otrzymają ocenę Dobrze i znikną z etapu utrwalania? Czy to ma sens?
No bo przecież program wyswietla pytania po koleji, wystarczy ze zapamiętam 5 słówek w pierwszej rundzie i dam im ocene Dobrze.
W nastepnej będę miał już do zapamiętania tylko 25.
Czy mam przewijać pytania aż wszystkim tym słówką dam ocenę Dobrze, czy po jednej kolejce dać sobie spokój i wrócić do nich jutro?

Masz przerabiać w procesie utrwalania wszystkie słówka, które program Ci poda. To sens. Przecież na tym polega nauka. Jeśli polonistka zada ci naukę wiersza na pamięć, to musisz powtarzać go dopóki nie zapamiętasz. Podobnie jest ze słówkami.

Pamietaj jednak, że przy wprowadzaniu słówek do cyklu nauki nie należy stawiać sobie innych ocen niż 4 lub 3. Te ocenione na 3 będą podawane ci w cyklu powtórek, ocenione na 4 za kilka dni.

« 

Pomoc językowa

»

Pomoc językowa - Sprawdzenie

Zostaw uwagę