SuperMemo:import bazy speedup->proficiency

Temat przeniesiony do archwium.
Uzywam aktualnie SM proficiency, ale czuję, ze przydałaby mi sie powtórka częsci materiału ze Speed up. oba programy posiadam, ale uzywam tylko Proficiency - zastanawiam się, czy jest mozliwe (podejrzewam, ze jest) 'przeładowanie' częsci danych z baz Speed up! do Proficiency? Jesli tak - jak to zrobic?
Ja połączyłem azy Aadvance za pmocą funcji 'merge ccoollection'. Radzę jednak zrobić backup'a. Gdy się łączyły bazy to aż strach się było bac:))
backupa ktorej bazy? czy obu?

merge collection? ja znalazłam tylko polecenie 'move collection' - az się boje sprawdzac, czy to to...?
zapomniałam dodać, że Speed-up! uzywa mój facet - w związku z czym wolałabym, żeby bazy, które chcę miec w moim Proficiency nie zniknęły z jego Speed-upa. I mam nadzieje, ze to mozliwe.
mozliwe?
Robiłem to z rok temu i nie chcę ponosić opowiedzlności:) To są już operacje 'zwiekszonego ryzyka' :))) jesli chodzi o SM. Poradz sie prosze Bejotki.
To, że nei widzisz tej opcji wynika z tego zapewne, że nie pracujesz w trybie professional: File->Level->Professional
Zabawne, ja też nie widzę tej opcji. Połączenie tych baz jest możliwe, ale nie uważam go za rozsądne. Powstaje przy tym problem dźwięku. Jest on zapisany na płycie CD i zajmuje dla każdej z tych baz po około 40.000 plików. Możliwe jest przeniesienie ich na HD, ale z różnych powodów nie jest to wskazane. Ma stronie producenta jest jednak podany opis połącznie dwóch dużych baz w jedną, przy założeniu,ze pliki dźwiękowe jednej pozostaną na CD, a drigiej na HD.

Ja jednak nie łączyłbym tych baz. Co za problem z dwukrotnym wywołaniem programu i otwarciem przy każdym przebiegu innej?

Sprawa jest tym bardziej skomplikowana, że baza Proficiency jest współuzytkowana.
hmm.. faktycznie brzmi straszliwie.
a czy może być dwóch użytkowników jednego programu? każdy ze swoją własną historią nauki?
To autor przewidział i zrealizował dobrze. Przecież zdarzają się bliźniaki, którzy bawią się ta samą zabawką.
bejotka, o skarbnico mádrosci supermemowej :)- a ujawnisz jaki to sposob autor przewidzial?
z gory dziekuje za odpowiedz :)
Dokładniejsze informacje znajdziesz na stronie producenta.
Ja moge Ci tylko przypomniec, że w menu File->Organize jest opcja "Semi-Copy..." Pozwala ona skopiować bazę dla drugiego, 3 itd użytkownika.
Bejotka ma rację, pliki dźwiękowe jednej bazy (Advanced) program 'pobiera' z CD, jednak pliki bazy Basic musze trzymać na dysku, jest to kłoopotliwe przy np. skanowaniu antywirusem. Opcję Merge collection mam pod File. copy/delete/repair/merge collection. Uzywam SM 2002.
hmm.. poczytam wnikliwie i sprobuje.
dziękuje za pomoc: bejotka i jamnikk :))
pozdrowienia :)
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa