Advanced English Speed up!

Temat przeniesiony do archwium.
Witam!

Jaki zasób wiadzy musi posiadać ktoś, kto chce rozpocząć naukę z kursem Advanced English Speed up!? Czy znajomość całej bazy Basic English wystarczy, aby swobodnie poruszać się po programie?

Pozdrawiam,
Łukasz
Chciałbym również zapytać, jak się ma baza słownictwa w kursach First Steps i Next Steps in Eglish do Basic English? Czy ucząc się z kursu First Steps in English warto dodatkowo wykorzystać w nauce jeszcze Basic English? A może zasób słownictwa Basic English w First Steps (ew. w Next Steps) zostaje w pełni zrealizowany?

Zauważyłem również znaczną różnicę pomiędzy wymową (chodzi głównie o wymowę literki r) lektorów w kursie Basic English a First Steps in English. Wiem, że w First Steps czytają lektorzy brytyjscy. A jak jest w Basic English?
Zawsze twierdziłem, że aby się uczyć z baz Speedup! i Proficiency! trzeba znać język angielski na poziomie Intermediate lub wyższym. Zadaniem tych baz jest rozwijanie słownictwa do poziomu profesjonalnego. Oczywiście zdolni studenci i uczniowie mogą uczyć się z wspomaganiem Speedup i Proficiency, ale oni na ogół nie zadają takiech pytań.

Przerób kolejno Basic English, Rozmówki angielskie w miesiąc, First Steps in English i The Next Steps to English. Wtedy obie zaawansowane bazy będą łatwe.

Co do różnicy w wymowie w bazach Basic i First Steps nie przejmuj się tym. Zawierają one nagrania wymowy brytyjskij. Jednak pewne różnice są nieuniknione. Ucząc się języka angielskiego, trzeba sie uczyć rozumieć rózne wersje wymowy.
Jakoś wielkich problemów mi nie sprawia różna wymowa, chociaż łatwiej mi się mówi unikając zbyt często wypowiadania głoski "r" - tak jak to jest w kursach dra Krzyżanowskiego.
Czesc jak mysl co powinienem zrobic po ukonczeniu 3 kursow no problem ? czy Advanced English - Speed up jest odpowiedni czy powinienem zaczac od basic??
Z powodzeniem możesz zacząć pracę z bazami Speedup!, Proficiency! lub audio Advanced English (z pakietu "Extreme English"). Pamiętaj jednak, że te bazy zawierają wymowę i pisownię amerykańskie. Początkowo może to wywołać pewne zdziwienie.
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa

»

FCE - sesja letnia 2005

Zostaw uwagę