Anki- bazy i dźwięki

Temat przeniesiony do archwium.
Witam. Do tej pory korzystałem z SuperMemo, ale "mobilność" wymusza troszeczkę przejście na Anki. I tu mam parę pytań.
1. Dość dużo szukałem, próbowałem i nic nie wyszło- czy jest możliwość przerobienia baz z MSM wraz z audio, tak by działało w Anki- może ma ktoś taką bazę, np. Speed Up ??

2. Z tego co wyczytałem Anki ma wtyczkę czytającą to co na karcie- po zainstalowaniu i wciśnięciu odpowiednio F3 lub F4 wyskakuje błąd- czy zna ktoś rozwiązanie ??

Z góry dzięuję za odpowiedzi, pozdrawiam, Przemek
1. Kiedyś próbowałem to zrobić, eksport do pliku Q&A i później zabawa z "ustawieniem" tego w odpowiedniej kolejności i formacie.
2. Jest kilka pluginów - GoogleTTS, Text To Speech Support for Anki, MyTTS - sprawdź sobie, który działa dobrze.
A czy istnieje możliwość automatycznego odtwarzania dźwięków ( bez konieczności ręcznego dodawania plików) tudzież czytania w Anki pod Androida ???
w AnkiDroid jest taka opcja, musisz mieć tylko zainstalowany jakiś syntezator mowy na telefonie np "Ivona", która jest do pobrania za darmo z Android Marketu.
Ale czy odtwarza automatycznie tego nie wiem, nigdy nie korzystałem z tej opcji.
Właśnie zainstalowałam Anki i ściągnęłam plugin Google TTS. Mimo, że jest on 'włączony', to żadnych dźwięków nie odtwarza :( Macie może jakieś pomysły co z tym zrobić?

Zostaw uwagę