supermemo 2004

Temat przeniesiony do archwium.
Hello

Posiadam programik supermemo 2004. Zaczołm etowrzyć właną baze tylko mam 1 mały problem. W poluz odpowiedzi opócz samje opowiedzi chce dać tesh transkrypcje fontyczną ze słownika ( Kosciuszki ) tylko jak ja wklejam to wychodzą jakieś dziwoloągi :/ ma ktoś pomysł jak dodać transkrypcje ?
Sam doeszedłem do tego jak trzeba to zrobić :)

Po pierwsze . Jak wklejałem bezposrednio transkrypcje ze słownika kosciuszki do supermemo 2004 to wychodziły jakies dziwolągi :| . Zrobiłem tak odpaliłem słownik i przesniosłem transkrypcje do worda ( xp ) i z worda do supermemo . Wreszcie znikły te dziwne znaczki i pojawiała się transkrypcja taka jak w słowniku. Zrobiłem baze 10 słówek zamkłem słownik , patrze do super memo i transkrypcja zmieniła sie znowu w te dziwne znaczki . Odpaliłem słownik i znaczki spowrotem zmieniły sie w transkrypcje . Wniosek z tego jest taki ze trzeba miec przy właczonym supermemo 2004 róznoczesnie właczony słownik , w sumie nie jest to tak bardzo uciąrzliwe ale grunt ze ejst transkrypcja bo pomaga przy wymowie :) teraz musze zobaczyc jak sie dodaje dzwięk do bazy ( tak wiem ze to juz było na forum bo wczesniej widziałem jakies linki ) D

ps: do moderatorów usuwajcie posty dzieciaków które zdesperowane tym ze dzis jest niedziele wpisują posty z zadaniami do przetłumaczenia na angielki i zasmiecają forum , forum ma pomóc w nauce a nie w robieniu za nas rzeczy ..... to taka mała dygresja z mojej strony :P
Wydaje mi się, że gdybyś miał zdefiniowany osobny komponent dla transkrypcji, a w nim poprawnie zdefiniowane fonty, mógłbyś pracować bez Worda.
To tylko przypuszczenie, gdyż niechętnie używam SM2000.

Sposób wprowadzania dźwięku jest opisany w książce "Angielski z komputerem" oraz w bazie "Repetytorium" w dziale download na stronie www.anglista.org

»

Szkoły językowe